Бездомни източноевропейци наводниха най-скъпите лондонски улици, като спят върху картон

...
Бездомни източноевропейци наводниха най-скъпите лондонски улици, като спят върху картон
Коментари Харесай

Бездомни източноевропейци спят по най-скъпите улици в Лондон

Бездомни източноевропейци наводниха най-скъпите лондонски улици, като спят върху картон и спонтанни матраци и се завиват с каквото намерят, сред най-скъпите петзвездни хотели в града и на фона на едни от най-скъпите магазини в света, написа “Дейли мейл”, съобщи БГНЕС.

Такава е картината от няколко седмици на фона на пандемията от ковид, която не стихва в страната. С дюшеци и картони на бездомници е цялостно и пред формалния шоурум на Mercedes в Парк Лейн. Бездомниците биват изгонени от евтините хотели поради страха на притежателите от ковид. Пред изданието магазинер, който упорства да остане неизвестен, споделя, че групата клошари е “предимно от Румъния”, и всяка вечер в 20.30 ч. първокласните улици се трансформират в катун-спалня за източноевропейците. Човекът се тормози, че въпреки и неконфликтна, групата бездомници непрестанно се усилва.

„ Виждам ги единствено през нощта, не познавам доста от тях, само че през вчерашния ден имаше доста, а и доста нови пристигнаха. И на сутринта ставам по-рано преди работа и пристигам, с цел да шетам боклука след тях”, споделя мъжът. Почти 15 хиляди души бяха настанени в хотели по време на карантината, когато държавното управление предприе схемата “Всички вътре”, при която локалните управляващи на Острова трябваше да приберат хората с 3.2 милиона английски лири бюджет, отпуснати от централния бюджет. Мярката хотелиери да приютят бездомни, траеше до юни, само че управляващите се притесняват, че макар финансирането от държавното управление, голям брой хотелиери са изхвърлили на улицата бедните източноевропейци.

Миналата седмица благотворителни организации предизвестиха, че голяма част английски жители може да останат без дом, откакто държавното управление по-рано оповести данни, че над 75 хиляди семейства към този момент са останали без дом, а голям брой други са в подобен риск. Според формалните английски статистики от януари до март тази година 36 690 семейства са останали без дом, а още 38 450 семейства са оценени като застрашени да останат на улицата. Благотворителни организации се притесняват, че възходящите загуби на работни места, породени от коронакризата, както и към момента настоящите ограничаващи ограничения в страната ще доведат до внезапен скок на бездомните във Англия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР