Безбройните мутации на COVID-19, постоянната заплаха за здравето и живота

...
Безбройните мутации на COVID-19, постоянната заплаха за здравето и живота
Коментари Харесай

"Гореща зона: Антракс"

Безбройните разновидности на COVID-19, непрекъснатата опасност за здравето и живота ни, които носи вирусът, ни напомнят един различен боязън, в който човечеството живя преди 20 година и донесе непредвидена развръзка.

Годината е 2001. Получаването на поща, към момента е най-масовият метод за другарство. Отварянето на писма обаче се трансформира в безспорен призрачен сън. Биологично оръжие, под формата на антракс, е заложено в пликове с марки. Започва всеобща суматоха.
Снимка: bTV
Първата жертва става фотожурналистът Боб Стивънс, следват инфектирани колета до няколко медии и сенатори от Демократическата партия в Съединени американски щати. Жертвите на офанзивата са общо пет, като останалите 17 души са инфектирани, само че оцеляват. Моментът се случва малко след трагичните събития на 11 септeмври. Подозренията се насочват към най-логичното – тероризъм и " Ал Кайда ". Службите по света пращат стотици сътрудници по следите на изпращача. Разкриването му е голяма изненада за всички.

Това е доктор Брус Айвинс- многоуважаван микробиолог, експерт по имунизациите и старши откривател по биозащита към Националния медицински институт в Съединени американски щати.

За тази развръзка споделя най-новата продукция на National Geographic: " Гореща зона: Антракс ". Известният артист Тони Голдуин влиза в ролята на учения и споделя за претекстовете му.

“Според мен Брус се е почувствал надълбоко подценен и неусетен, доста нерешителен. Опитвал се е да се оправи с контузия от детството, от която до дъно не е могъл да се възвърне. Страдал е от дълбока меланхолия. Бил е диагностициран с параноично разстройство на личността и дисоциативно разстройство на личността, които способстват за гнева, яростта и обидата, с които той не е съумял да се оправи ", счита Голдуин.

Актьорът се готви няколко месеца с информацията от следствието на ФБР и учи личността на Айвинс.
Снимка: bTV
“Що се отнася до науката, научих, че от време на време да знаеш малко повече може да бъде нещо рисково. Ако не е академик, човек може доста елементарно да се заблуди, пробвайки се да стане специалист по микробиология в рамките за няколко месеца ", прибавя известният артист.

Кризата с антракс се случва тъкмо преди 20г. Днес, светът още веднъж е изправен пред тестване, наречено COVID-19, което, съгласно артиста, подсказва за това, че хората би трябвало да не се поддават единствено на страстите, само че и да бъдат по-разумни.

" Тази продукция илюстрира по доста способи по какъв начин страстите, страхът,нуждата да обвиним, да създадем нещо и в същото време параноята, която е обвързвана с нашето съзнание, от време на време водят до прекомерно огромна импулсивност, с което би трябвало да внимаваме. Нуждата ни от това да вършим изводи, непременно да намираме отговора, може да ни изиграе неприятна смешка ", споделя още Голдуин.

Импулсивните решения, неналичието на доказателства и сериозно мислене от страна на политиците в сходни обстановки от време на време водят до нови рецесии.
Снимка: bTV
" Във връзка с съответно тази история, визията по отношение на това, че Садаам Хюсейн стои зад антракс офанзивата идва на дневен ред по време на администрацията на Буш. Всъщност, тъкмо този случай способства частично за навлизането на Съединени американски щати в Ирак ", изяснява той.

Хора като Брус Айвинс потвърждават, че опасността от време на време е толкоз близо, че не съумяваме да я забележим. Тя всеки ден е с нас, споделяме си „ Добър ден ", работим дружно, споделяме положителни и неприятни моменти и тъкмо това доверие, което построяваме, я прави толкоз незабележима, а нас толкоз уязвими. Понякога опасността можем да бъдем самите ние. От нас зависи дали ще допуснем страхът и страстите да надделеят над разсъдъка и верните решения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР