Безброй пешеходци в нарушения на пътя. Така изглежда равносметката на

...
Безброй пешеходци в нарушения на пътя. Така изглежда равносметката на
Коментари Харесай

Над 3000 пешеходци са глобени за неправилно пресичане


Безброй пешеходци в нарушавания на пътя. Така наподобява равносметката на "Пътна полиция " след края на акцията против неспазването на разпоредбите за секване.

За близо 2 седмици "Пътна полиция " е глобила 3000 души поради това, че не са пресичали вярно - не са прекосили пътя на пешеходна пътека, минали са на червен сигнал на светофара или даже са прескачали мантинели или огради, с цел да преминат на отсрещната страна на пътя.



Но има и отговорни водачи - 450. Те са лишили преимуществото на пешеходци и поради това са били санкционирани със 100 лв..

От "Пътна полиция " още веднъж обърнаха внимание, че измежду санкционираните пешеходци има и такива, които са пресекли погрешно, до момента в който са водели деца с тях.

"По отношение на водачите се позволява незадоволителна централизация. Не се съблюдава региона, в който се кара транспортното средство, че е жилищна зона...Не се преценяват със знаците. А пешеходците не обръщат внимание, доста постоянно може би мислят за друго. Пресичат без да се огледат, говорейки по телефон ", сподели Илия Георгиев от "Пътна полиция " към Групово дело "Национална полиция ".

Такива акции ще има и през идващите месеци. А другояче по отношение на утежняването на времето, което се чака, пътните служители на реда подсетиха, водачите да бъдат деликатни и да не потеглят на път, в случай че колите им не са изправни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР