Безапелационните 90.39% от гласовете, пуснати в София от руски граждани

...
Безапелационните 90.39% от гласовете, пуснати в София от руски граждани
Коментари Харесай

Над 90% от руснаците в България гласуваха за Путин

Безапелационните 90.39% от гласовете, пуснати в София от съветски жители за президентските избори в Русия, са отишли при самостоятелната кандидатура на Владимир Путин. Това сочат данни на Централната изборна комисия в Москва, публикувани в понеделник.

Останалите по-малко от 10 % си поделят Ксения Собчак (2.80%), комунистът Павел Грудинин (2.43%) и към и под 1% събират Владимир Жириновски, Григорий Явлински и Борис Титов. По няколко гласа са пуснати и за Сергей Бабурин и Максим Сурайкин.

В изборния лист на съветските жители в София е имало малко 2460 души и въпреки да са хиляди бюлетините, раздадени авансово, действителните са 2457.

В Пловдив, където гласоподава почетният консул на Руската федерация и съветски жител Георги Гергов (той е и водач на регионалната организация на БСП) действителните бюлетини са 511 и от тях 92.41% отиват за Путин.

Почти 2000 са действителните бюлетини във Варна, където поддръжката за съветския президент е била малко по-малка - 84.37%.

Най-силният пропрезидентски избор регистрира секцията в съветското Генерално консулство в Русе - от 729 действителни бюлетини тези за Владимир Путин са 94.95%.

Руснаците в България гласоподаваха за процъфтяваща и постоянна Русия - това се виждаше от настроението им, сподели пред ТАСС в неделния ден дипломат Анатолий Макаров.

Агенцията добавя, че интензивността на 18 март е била рекордна, а Алексей Ушаков, завеждащ консулския отдел и управляващ изборната комисия в София, я назовава " шикарна ".

" Специално за гласоподавателите в секциите в България беше проведена търговия с съветски книги, работеха бафка и бюфети с вкъсни пирожки, а в Пловдив се състоя празничен концерт " Русия - моя обич ", споделя още ТАСС.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Русия (24)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР