Безаналоговата“ руска армия, както Владимир Путин често нарича своите въоръжени

...
Безаналоговата“ руска армия, както Владимир Путин често нарича своите въоръжени
Коментари Харесай

Безаналогови: Русия складира танкове от 30-те години, изпраща войници на фронта с винтовки на един век

„ Безаналоговата “ съветска войска, както Владимир Путин постоянно назовава своите въоръжени сили, в действителност няма аналог през 2022 година. Няма друга войска в света, която да изпраща бойците си на фронта с винтовки от времето на Николай Втори.

В сряда Путин разгласи мобилизацията на още 300 000 съветски бойци за войната в Украйна, въпреки че по думите на Шойгу агресорът досега е изгубил единствено шест хиляди свои бойци в пълномащабната непредизвикана война, която стартира на 24 февруари. В Русия започнаха да назовават мобилизацията „ могилизация “, тъй като хиляди бойци ще бъдат изпратени на гибел на украинска земя.

Руснаците не желаят да умрат за Путин и мнозина от тях се изтеглиха единствено за няколко дни от РФ. А равнището на съветските въоръжени сили е плачевно – бойците биват изпращани на фронта с ръждясали оръжия и винтовки Мосин, които стартират да се създават в края на 19 век. Освен това на склад в Русия още се държат танкове от 30-те години на предишния век.

Военният специалист Олег Жданов съобщи, че става въпрос за танковете Т-26. Използван всеобщо от Червената войска, този лек пехотен танк има четирицилиндров карбураторен мотор. Оръдието му е 37-мм. Възможно е Русия да извади от складовете тези танкове, тъй като на украинска земя търпи невиждани загуби в човешка мощ и военна техника. До момента съветските окупатори са изгубили 2275 танка, а 56 700 бойци са били демилитаризирани от украинската войска.

„ Безаналоговата “ съветска войска планираше да превземе Киев за три дни, само че тридневната интервенция към този момент навлезе в ден 214. Окупаторите бяха разгромени в Киевска и Харковска области. Руските въоръжени сили изпитват големи проблеми в логистиката, както и във военното командване. Според източници, близки до Кремъл, Владимир Путин е изгубил доверие в генералите си и към този момент персонално дава заповеди какво да се случи на фронта. Режимът на Путин изпитва все по-големи компликации да скрие от съветските жители какво се случва в Украйна.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР