Без знаците, които предупреждават за камери на пътя. Това предвиждат

...
Без знаците, които предупреждават за камери на пътя. Това предвиждат
Коментари Харесай

Шефът на КАТ попари джигитите на пътя

Без знаците, които предизвестяват за камери на пътя. Това плануват промени в Закона за придвижване по пътищата, които внесоха депутатите от ГЕРБ.

Да се смъкват регистрационните номера на автомобил за период от половин до една година, в случай че притежателят му го е дал за прилагане на разположение без брошура. Същата глоба важи и в случай че самият притежател е карал колата си без брошура или след приложимост на алкохол или дрога.

„ Знаците, които предизвестяват, че има камера на пътя, би трябвало да бъдат отстранени, с цел да има ефикасен надзор над всички извършители на пътя”, сподели в предаването „ Събуди се” комисар Бойко Рановски, шеф на " Пътна полиция ".

По думите му успеваемостта на тези камери е била най-голяма първоначално, който са били въведени и е нямало обозначителни табели. „ Тогава постигнахме най-голямото понижение в броя на починалите по пътищата”, добави той.

Началникът на „ Пътна полиция” заяви, че сега има 148 мобилни камери и 24 стационарни камери. „ Камерите не са задоволителни. Държавите, в които има внезапен спад на броя на произшествията и починалите, разполагат с пъти повече камери на глава от популацията, в сравнение с са у нас”, сподели комисар Рановски.

Той заяви, че имат отпуснати средства за 99 нови камери. „ Надяваме се камерите да бъдат закупени скоро”, добави началникът на КАТ.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР