Без таксуване на наемателите на общински търговски обекти предлага кметът

...
Без таксуване на наемателите на общински търговски обекти предлага кметът
Коментари Харесай

Кметът на Димитровград предлага наемалите на общински обекти да не се таксуват

Без таксуване на наемателите на общински търговски обекти предлага кметът Иво Димов. Става дума за тези физически и юридически лица, чиято активност е директно наранена и се прекратява със заповедта на здравния министър. На предплатилите за съответния интервал, сумите да бъдат приспаднати от идващото им заплащане, е предлагането на градоначалника. То е отправено към Общинския съвет. В докладната на кмета е записано:
" Във връзка с въведеното ограничаване и прекратяване на работата на обектите, в детайли изброени в заповедта на министъра на опазването на здравето, предлагам наемателите да бъдат освободени от възнаграждение на съответния наем за интервала, през който обектите не работят, на съображение заповедта на министъра на опазването на здравето ", са причините на Иво Димов.
С това кмета на Община Димитровград прави още една стъпка към споделената обществена и икономическа тежест, която понася дребният и междинен бизнес вследствие на рецесията от въведените ограничения за справяне с епидемията от COVID-19.
По самодейност на Димов, оповестена през изтеклата седмица, се планува освобождение от такси на търговците на Неделния и на Автопазара в Димитровград. С актуалното предложение ще бъдат облекчени и обекти-наематели на Общината. Сред тях са фитнес-зали, питейни заведения, столове за публично хранене, зъболекарски кабинети и други, които не могат да правят активност заради въведените рестриктивни ограничения.
Последна информация и всичко за ковид, 16 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР