Без промени в Закона за биоразнообразието България ще бъде глобена.

...
Без промени в Закона за биоразнообразието България ще бъде глобена.
Коментари Харесай

Без промени в Закона за биоразнообразието България ще бъде глобена

Без промени в Закона за биоразнообразието България ще бъде санкционирана. Това съобщи в ефира на Нова телевизия министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

„ От 2007 година се точи нещо си, имаме наказателни процедури, тъй като отлагаме. Този закон би трябвало да стане, с цел да не поносим наказания. Ако не се одобри, ще получим такива. Не съм аз този, който го е бавил от 2007 година. Това, което съм направил като министър е да се съобразя с всички европейски условия. Внесъл съм го в един скъсен вид, само че най-малко, без който не може. Влиза в Министерски съвет и аз заставам зад тези текстове, единствено и само ”, сподели той.  И добави, че се е съобразил на 90% с настояванията на Зелените и е бил нападан неведнъж за това, че е направил огромни отстъпки.

„ Защитил съм един закон в Министерския съвет ”, уточни още той. 

За строителството на Алепу той заяви, че то към този момент е спряно от ДНСК. „ Иска се да пишем актове, та след това да имаме правосъдни процедури и министерството да бъде наказано. Спряно е, какво повече би трябвало да направя ”, попита Димитров. 

Той добави, че е основал работна група, която да разиска дали може да се предложи на прокуратурата да разгласи актовете за Алепу за оскъдни. „ Това би решило казуса, в случай че се реши, че може. Това да издаваш един акт на ДНСК и да сложиш втори и трети е единствено обществена медийна изява ”, счита министърът на околната среда и водите.

Димитров разяснява и втория митинг на природозащитници против застрояването на морето, по Рила и по българските планини. „ Трябва да кажа за героизма, който Министерство на околната среда и водите направи в последните месеци. За първи път от последните 20 години на Българското Черноморие минимум се е строяло, минимум са се слагали чадъри, минимум са се смачквали мидите или се е размътвала водата. Най-малко електричество е изхабено, минимум излъчвания от коли. Това се дължи на обстоятелството, тъй като визитата е било минимум ”, добави той.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР