Без проблеми протича техническо-организационната подготовка в Русе за предсрочните парламентарни

...
Без проблеми протича техническо-организационната подготовка в Русе за предсрочните парламентарни
Коментари Харесай

189 са кандидатите за народни представители Русенско

Без проблеми протича техническо-организационната подготовка в Русе за предварителните парламентарни избори на 2-и октомври тази година. Това се дължи на първо място на отличното взаимоотношение сред екипите на Областната администрация и Регионалната изборна комисия /РИК/.

189 претенденти от 21 партии и обединения се борят за 7 мандата в русенско на предварителните парламентарни избори на 2-и април тази година, стана ясно след приключване на крайния период за регистрация на листи с претенденти за народни представители от 19 МИР-Русе, който беше през вчерашния ден до 17.00 часа. От тях има две листи, в които е вписан единствено по един претендент. Жените, които ще се борят за народни представители на идния избор са 48, което е малко над ¼ от всички претенденти за депутати. Най-много дами има в листата на „ Движение за права и свободи “ – шест.

Колкото до секциите в района, то техният брой се планува да е 324, като в близо 90% от тях или в общо 290 ще може да се гласоподава машинно. Секциите с под 300 гласоподаватели, т.е. тези, където ще се упражнява избор на хартиена бюлетина са 34, като в тях общо 5003-ма души ще могат да гласоподават. Машинният избор ще бъде наличен за 197233-ма гласоподаватели от района. Споменатите данни са по предварителна информация. Тепърва следва определянето на преносимите секции, както и на тези в обществени институции и лечебни заведения, което ще докара до увеличение на общия брой на секциите.

По предварителни описи в региона гласоподавателите са 202 236, като най-вече са в община Русе – 145288, а минимум в Ценово – 4279.

Броят на гласоподавателите и секциите в района е на база данни от Групово дело „ ГРАО “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР