Без предупреждение и в нарушение на договорените с всички участници

...
Без предупреждение и в нарушение на договорените с всички участници
Коментари Харесай

Битката за новия парламент: За сблъсъка в заключителния дебат по bTV


Без предизвестие и в нарушаване на контрактуваните с всички участници правила за огромния спор по bTV от „ Продължаваме промяната “ смениха своя представител. Това провокира недоволството на екипите на останалите политически представители, а участниците от ГЕРБ – Деница Сачева и Томислав Дончев, напуснаха.

Дебатът с останалите участници – Кирил Петков (ПП), Христо Проданов (БСП), Мартин Димитров (ДБ), Любомир Каримански (ИТН), Деян Николов („ Възраждане “) се организира по водещите тематики за обществото – войната и енергетиката. Доходите, цените и инфлацията.

Коментарът на политолозите

„ Стигна се до там, защото тези парламентарни избори към този момент три пъти ги вършим. Ние избираме народни представители за парламент, този парламент обаче няма достатъчните компетенции да взема решение въпросите, които нас ни интересуват. Кандидат-депутатите отхвърлят да вземат решение въпросите, които вълнуват хората. Те се държат като локален парламент, като общински парламент “, разяснява политологът Мария Пиргова .



По думите ѝ претендентите на политическите обединения и предложенията им са едни и същи и освен това състояние няма по какъв начин да има разнообразни резултати.

„ Арогантните и невиждани хора в нашето общество имат своето политическо посланичество, до неотдавна имаха на най-високо ниво. Това се показва като жанр в политиката, явно печели някакви благосклонности. Свидетели сме на демонстративното несъобразяване с каквито и да било порядки, било то на домакините, билото та на някакъв по-високо законово открит ред “, счита политологът Стойчо Стойчев .



Според него спазването на порядките е базов въпрос и нашето общество би трябвало да реши ще ги съблюдава ли или няма да ги съблюдава. По думите му в интернационален проект Русия е дала звук на това със мощ и надменност да се дефинира чий глас да се чува.

Политологът Христо Панчугов не е видял надменност в държанието на участниците в дебата, само че е видял систематични проблеми.



„ Според мен не трябваше господин Петков да бъде позволен студиото или всички останали трябваше да си тръгнат, в случай че всички държаха на разпоредбите. Няма по какъв начин да пожелаваме останалите да съблюдават правила, в случай че ние самите сме склонни да ги нарушаваме, а всички останали бяха склонни да ги нарушат по една елементарна причина и тук съгласно мен е вторият проблем “, разяснява Панчугов.

Той не схваща за какво представителите на ГЕРБ напуснаха дебата.

По думите на политолога Росен Стоянов през вчерашния ден сме станали очевидци на „ частни взаимоотношения в общественото пространство “.



„ Вие сте частна медия, а партиите всъщност са частни субекти. А когато има сделка най към този момент сред екипите на обособените политически субекти за формата единствено форсмажор може да промени кой да бъде посетител “, счита Стоянов.

И съгласно него останалите участници е трябвало да реагират единно, а на компромисно.

Гледайте целия диалог във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР