Без никакво съмнение графикът на професионалните футболисти никога не е

...
Без никакво съмнение графикът на професионалните футболисти никога не е
Коментари Харесай

Какво ще ни донесе финалът на най-интензивния сезон в клубния футбол?


Без никакво подозрение графикът на професионалните футболисти в никакъв случай не е бил толкоз претрупан, както през сегашния сезон. Заради спирането на спортната интензивност напролет на 2020 година предходният сезон приключи с близо 3-месечно забавяне, което пък от своя страна докара до пренасяне на старта на настоящата акция. И по този начин множеството клубни шампионати стартираха в средата на септември, само че не могат да завършат по-късно от 25 май 2021-ва, защото пък през юни и юли би трябвало да се организира отсроченото от предходната година Европейско състезание.

 

Освен за играчите натоварената стратегия е голямо предизвикателство и за клубовете. А в доста от водещите шампионати се следят забавни феномени, като дългогодишни хегемонии са сложени под въпрос. В средата на сезона е подобаващият миг за феновете на дълготрайните прогнози да потърсят изненадващи спечелили и първенци измежду предложенията на водещите. А такива благоприятни условия не липсват.

 

Ще продължи ли превъзходството на Байерн в Бундеслигата и на Ювентус Серия А?

 

Локдаунът не извади от равновесие любимците в Германия и Италия през предишния сезон. Сега обаче съвсем десетилетната надмощие на Байерн в Бундеслигата и на Ювентус в Серия А е сложена на тестване. Тези, които при започване на сезона в “калчото ” отдадоха желания на водения от Златан Ибрахимович Милан, в този момент потриват предостатъчно ръце в очакване на апетитна облага. Но пък залог за нова купа “Старата госпожа ” в този миг може да се отплати много по-добре, в сравнение с в случай че бе изработен през септември, когато Кристиано Роналдо и останалите “бианконери ” бяха определяни като твърди любимци.

 

Що се отнася до Бундеслигата, там възможностите на Байерн да вдигне още веднъж Сребърната салатиера са най-големи. И надлежно възвръщаемосттта за неочакван триумф на Република България Лайпциг, Борусия Дортмунд или даже Байер Леверкузен е няколко пъти по-висока в сравнение с при нов успех на баварската машина.

 

Атлетико Мадрид разрушава двуполюсния модел в Ла Лига

 

За разлика от Италия и Германия в Испания такава продължителна доминация наподобява невъзможна. Но също по този начин е рядко събитие клуб, друг от Реал Мадрид или Барселона да завоюва купата. През този сезон обаче Атлетико Мадрид започва по-добре от главните любимци и най-малко доникъде на акцията дава сериозна поръчка да разбие двуполюсния модел. Не е ясно обаче дали тимът на Диего Симеоне резервира формата си в този претрупан график, а коефициентите за купа на Кралския клуб и изключително за каталунците пораснаха изненадващо високо преди края на първия полусезон.

 

В шампионатите от европейско Топ 5 най-неппредвидима е борбата за купата в Англия. Но това надали е изненада. Шампионът Ливърпул е любимец, в същото време обаче другият исторически исполин Манчестър Юнайтед още веднъж е в играта за шампионския трофей. Никой не може да отпише и Ман Сити на Гуардиола макар неуверения старт, а Тотнъм на Жозе Моуриньо е подготвен да води здрава борба за върха.

 

Ако има клубно състезание, в което първенецът съвсем несъмнено ще бъде същият като предходната година, това е френското. Вярно е, че и ПСЖ позволи няколко неверни стъпки, само че надали ще разреши даже и на най-сериозния си съперник Олимпик Лион да превземе върха в Лига 1. Но в най-интензивния клубен сезон не е изключено да станем очевидци на непредвидена развръзка на всички равнища във футбола.

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР