Без национално съгласие политическата система ще рухне. Това заяви Иван

...
Без национално съгласие политическата система ще рухне. Това заяви Иван
Коментари Харесай

Иван Костов: Русия води хибридна война срещу България още от 2013 г.

Без национално единодушие политическата система ще рухне. Това съобщи Иван Костов, министър-председател на България в интервала 1997 – 2001 година в предаването " Лице в лице " по бТВ.

В отговор на въпроса какво би трябвало да направи сегашната власт, експремиерът направи фундаментален разбор. Той прикани за народен консенсус.

" Политиците, в случай че не схванат това и не правят отстъпка всички - " ще вкарат вълка в кошарата ". Те ще провокират лавина от непрекъснати избори, непрекъснати служебни държавни управления. Ще стане срутване на самата политическа система. Това е систематичният риск за българската страна сега. Те би трябвало да го схванат, би трябвало да реализират единодушие за една обща декларация. Те би трябвало да се схванат за ограничения да отърват България от този риск. Те би трябвало да противодействат на заканите, които действително виждаме ", безапелационен бе Костов.

Според него националното единодушие е основно, с цел да може да се излезе от тази обстановка, да се отговори на заканите, да бъдат обезвредени, като се подхващат съответните дейности.

" Например цялостна инспекция на лоялността на службите. Службите виждаме, че подават погрешна информация преди началото на военните дейности и след началото на военните дейности убедиха президента и много други политици, че войната ще трае напълно малко. Първото е страната да се погрижи за сигурността си. След това нулева енергийна взаимозависимост. През енергетиката Русия може да провокира огромни безредици, може да провокира рухване на държавното управление и какво ли не ", изясни Костов.

Според него е допустима нулева енергийна взаимозависимост от Русия. „ Възможно е „ Лукойл “ да преработва нефт. Те и в този момент преработват непознат нефт “, добави Костов.

Той означи, че предприятия като " Лукойл " би трябвало да могат да бъдат следени,за да не саботират сигурността на страната. Той уточни, че би трябвало да се афишират наказания против избрани лица и компании. " Това е мощен инструмент за нанасяне на вреди на Русия, който е прицелен към един различен въпрос - по какъв начин ще завърши военната инвазия в Украйна ", разгласи още Иван Костов.

Костов направи разбор на войната в Украйна. " Има малко повече информация, в сравнение с примерно обществени източници. Това, което демонстрира ситуацията е следното. Русия откакто не реализира своите цели да завладее Киев и Харков, се ориентира към това да сложи под надзор Луганска, Донецска област, Запорожието и Херсон по този начин, че да направи кулоар до Крим.

Тук военната експанзия на Русия загуби сили. В момента не може да продължи по метода, по който е планувано. Това е ситуацията все още. Какво може да стане в идващите месеци и години ще кажа аз? Има въодушевени хора, които смятат, че Украйна ще разбие или деморализира съветските войски до степен, че да изоставен страната. Не разбирам или просто не ми е обяснимо това, че Байдън, споделя, че се тормози, че Русия няма накъде да отстъпи, че президентът Макрон споделя, че не трябва да бъде унижавана Русия. От друга страна се тормозя от цяла кохорта европейски политици, които споделят, че Украйна ще победи.

Притеснявам се от тези неща. Не става въпрос за никаква победа и за никакво прилепяне на Русия в ъгъла. Тя би трябвало да изтегли войските си от територията на Украйна. Това са задачите на украинското политическо и военно управление. Когато Руската войска се изтегли от територията на Украйна, където не ѝ е мястото, тя нито ще е победена, защото никой няма да навлиза в територия на нуклеарна страна, нито ще бъде унижена, нито ще се намира в ъгъла, тя просто ще си прибере войските. Много по-точно, по-правилно украинския общоприет щаб и управление са дефинирали задачите си. Това може да не е победа. Русия може да излезе от това събитие с някакъв порядъчен контракт ", изясни Иван Костов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР