Без достъп до имота си се оказа Доротея Йосифова, която

...
Без достъп до имота си се оказа Доротея Йосифова, която
Коментари Харесай

Читатели на Марица: Блокираха достъпа до къщата ни при р...

Без достъп до парцела си се оказа Доротея Йосифова, която живее на бул. „ Македония ” 88, откакто строителите сложиха заграждения на бул. „ Александър Стамболийски ”. В ранния следобяд през вчерашния ден в сектора сред продължението на бул. „ Македония ” и кръстовището с ул. „ Димитър Талев ” стартира осъществяването на огромен план за Южен обходен колектор и промяна на амортизирания магистрален тръбопровод, както „ Марица ” писа.

„ Нямам достъп до къщата, част от пътеката, която минава през двора ни,  е оградена. Нито можем да влезем с кола, нито има място в съседство, където можем да паркираме. Гаражът и входната врата към нашия парцел са блокирани. Разкопаха и тротоара, който е наш, тъй като на това място на булеварда общински тротоар няма. Излиза, че сме участници в строителството, без да сме желали ”, показа  притеснено читателката на „ Марица ”.  

Ръководителят на плана Савина Тодорова незабавно направи инспекция по сигнала и разяснява: „ Ние сме длъжни да сложим заграждения, тъй като този сектор  е строителна площадка. Госпожата ще бъде допускана до парцела й, ще може да влиза и да излиза, само че няма по какъв начин да махнем оградата, тъй като всички коли ще минават през сектора, в който се работи с техника ”.

„ Пазач ли ще сложат, с цел да ми отварят? По стълба ли ще би трябвало да се катеря, когато създадат ров?, " смутено попита Доротея Йосифова.

Строителните работи в правата от пандиза до ул. „ Димитър Талев ” ще продължат доникъде на март. На булеварда ще се прокарва великански колектор със сечение 2,4 метра. Траншеята ще се копае на седем – осем метра дълбочина.  

Савина Тодорова акцентира, че загражденията са наложителни и от гледната точка на сигурност на жители.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР