Без да изневерява на екстравагантната си визия мнимият депутат Сергей

...
Без да изневерява на екстравагантната си визия мнимият депутат Сергей
Коментари Харесай

Екстравагантен и усмихнат: Сергей Харварда, завлякъл десетки с над 320 хил. лв., застана пред съда

Без да изневерява на екстравагантната си визия мнимият народен представител Сергей Харварда застана пред Пловдивския областен съд по обвиняване за измами в изключително огромни размери.
Прочетете още
Измамникът, представял се за народен представител от Продължаваме промяната, Сергей Димитров е предаден на съд за това, че на неустановени дати в интервала от месец януари 2020г. до месец юли 2022 година, в Пловдив, Асеновград, Карлово, село Розино и село Брестовица е измамил голям брой лица, с което им е взел общата сума от 326 533,65 лева

Делото обаче не съумя да започва и беше върнато на прокуратурата за премахване на грешки по обвинителния акт, които нарушават правата и на обвинения и на потърпевшите.

В правосъдната зала стана ясно, че не е задоволително ясно разказано от кой какъв брой пари са взети, като се разминават сумите, както и датите на осъществяване на действието.

Подсъдимият Сергей Димитров не работил и имал потребност да си набави приходи. Същият манифестирал себе си като политическа фигура – депутат, като за задачата от 2020 година почнал да посещава събирания на разнообразни политически обединения. „ Рекламирал “ се във Facebook, където се представял като народен представител, политик, специалист по ромските въпроси, юрист и други длъжности. Започнал да търси  и телевизионни изяви по локални медии, а откакто съумял да си уреди такива, употребявал фрагментите от тези изяви в обществените мрежи. Успял да се достави с неистинска служебна карта, на която бил показан като депутат. С тази карта се „ легитимирал “ на всички места с цел да потвърди по-лесно, че е депутат и може в това си качество да „ урежда “ услуги.

Започнал да обработва на компютърни стратегии изображения от течащата към оня миг предизборна акция и да прибавя към известни политически персони и неговото изображение. С течение на времето, в ромските махали на село Розино и в село Брестовица бил построил известност на юрист измежду живеещите там. Те считали, че против възнаграждение може да реши всички битови проблеми на хората от двете махали.

След като спечелил доверието на хората, подсъдимият съумял измами разнообразни хора,като представяйки се за длъжностно лице обещавал уреди легализиране на нелегално издигнати парцели - на къщите им и че ще спомага за свързване на парцелите с електроразпределителната и водопреносната мрежа. Други хора заблуждавал, че като адвокат  ще им съдейства  за разпределяне на заеми, за закупуване на общински парцели в Пловдив, обещавал на различен подпомагане за закупуване на кола за спешна помощ посредством Министерство на здравеопазването, за анулация на забрана върху недвижими парцели и запор на трудово заплащане, че ще уреди закупуване на недвижими и поземлени парцел, правене на проекти  и подпомагане за прилагане на данъчни облекчения в Кралство Нидерландия.

На идното разпоредително съвещание трябваше да стане ясно дали Сергей ще признае описаните условия в обвинителния акт или ще пожелае  правосъдният развой да продължи с разпит на очевидци и движимости лица. В предишно съвещание, Сергей сподели, че желае да върне сумите, които е взел, с цел да бъде пуснат на независимост. Районните и окръжните магистрати обаче решиха, че има заплаха ако  обвиненият бъде пуснат от ареста да се укрие и да извърши друго закононарушение и по тази причина му бе наложена мярка за неотклонение " задържане под стража ". Относно връщането на сумите, съдът се произнесе, че може да бъде взето поради на по-късен стадий в производството за по-лека присъда. 

Днес в правосъдната зала участваха и част от ужилените от мнимия народен представител.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР