Бейсим Салим е в кърджалийската болница заради повърхностни нараняванияВъоръженият беглец

...
Бейсим Салим е в кърджалийската болница заради повърхностни нараняванияВъоръженият беглец
Коментари Харесай

Заловеният беглец от Сърница стрелял и по полицаи

Бейсим Салим е в кърджалийската болница поради повърхностни пострадвания

Въоръженият дезертьор от хасковското село Сърница, който в 18.40 часа нощес атакува при битов спор съседи, е стрелял и по служители на реда. Това разкри основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, след задържането на стрелеца Бейсим Реджеб Салим, на 54 години.

Както по-рано съобщихме, по отношение на Салим беше подхваната огромна акция за залавянето и неутрализирането му с присъединяване на над 200 чиновници от разнообразни подразделения на Министерство на вътрешните работи, в която се включиха и ловци.

Дългогодишният междусъседски спор е бил за животни, които Бейсим пускал да пасат в градината на съседа му Мюмюн Мюмюн. Разследващи прецизираха, че през вчерашния ден точно фамилията на Мюмюн е почнало разногласието. При него след първия изстрел при спора съперникът се хвърлил върху нападателя и му е лишил оръжието.

Криминално проявеният за обири и нелегално оръжие след това извадил нож и порязъл ръката на дамата на Мюмюн. След това се прибрал, взел втора, също по този начин противозаконна пушка, и напуснал селото.

Укрилият се е разкрил пукотевица против пристигналите да го задържат сътрудници към този момент в тъмната част на денонощието, посочи Тодоров.

Населението в региона беше предизвестено, уточни основният секретар. Около 15.00 часа на пет-шест км от Сърница, към този момент в прилежащата Кърджалийска област, в землището на село Черноочене, Салим нападнал локален гражданин, който обаче съумял да го задържи, добави Тодоров.

В момента Салим е в кърджалийската болница, където му се оказва здравна помощ поради повърхностни пострадвания.

Срещу обвинения са формирани две досъдебни производства - за нелегално оръжие и за закана за ликвидиране, която след събиране на доказателства може да прерасне в опит за ликвидиране, сподели районният прокурор на Хасково Румен Сираков. По думите му се правят дейни процесуално-следствени дейности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР