Бевърли Джонсън настоява за промяна в модната индустрия. Тя пише

...
Бевърли Джонсън настоява за промяна в модната индустрия. Тя пише
Коментари Харесай

Първият чернокож модел на Vogue иска промени в структурата на списанието - slava.bg

Бевърли Джонсън упорства за смяна в стилната промишленост. Тя написа история през 1974 година като първата чернокожа жена, която застава на корицата на списание „ Vogue “. Джонсън написа в публикация за „ Washington Post “, че се е надявала този миг да промени нещата в промишлеността, само че това по този начин и не се случило.

Според нея, расовото неравноправие и дискриминирането не престават и в наши дни и са се трансформирали в „ най-грозната страна “ на този бизнес. Джонсън разкрива, че доста пъти е била порицавана, когато е желала чернокожи фотографи, гримьори или фризьори.

Бевърли, която към този момент е на 67 години, споделя, че расата към момента играе основна роля за приемането на хора в елитните ешелони на стилната промишленост. Освен това звездата споделя, че даже когато хора като Бионсе са в положение да се застъпят за афроамериканската общественост и да изискат тъждество, това постоянно се оказва единствено една лека искра, която обаче не може да възпламени огъня на смяната.

Моделът отбелязва, че откакто фотографът Тайлър Мичъл се трансформира в първия негър фотограф в 125-годишната история на списанието, не е имало други афроамериканци, които да снимат за „ Vogue “. Джонсън счита, че Ана Уинтур е най-могъщата персона в модата, която дружно със своите сътрудници могат да създадат смяната, която ще сътвори тъждество за всички раси.

Освен това Бевърли показа нова приемна политика, която изяснява по следния метод: „ Предлагам предписание, което да задължава интервюирането на претенденти от разнообразни раси за една и съща служба “, написа тя. Джонсън желае правилото да носи нейното име и ще изисква минимум двама чернокожи експерти да бъдат интервюирани за по-влиятелни позиции в модата.

Тя обаче не е единствената, която желае равни права на стилния подиум. Миналата седмица Джоан Смолс подлага на критика компании, които настояват, че одобряват многообразието и всеобхватността, само че към момента не се застъпват за правата на афроамериканците.

„ Тази промишленост, която обичам, печели от нас, само че в никакъв случай не ни е смятала за равни. Това би трябвало да спре в този момент. Сега е време модата да се изправи и да покаже своята взаимност “, споделя Смолс.

Източник: tialoto
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР