Бетонният мост ще трябва да се затвори преди пускането на

...
Бетонният мост ще трябва да се затвори преди пускането на
Коментари Харесай

Затварят Бетонния мост преди пускането на пробива на гарата, но няма да го бутат

Бетонният мост ще би трябвало да се затвори преди стартирането на пробива под Централна гара, но  все още той няма да бъде бутан. Това разгласи кметът Здравко Димитров след последните срещи с НКЖИ.
Прочетете още
Както TrafficNews писа от НКЖИ и „ Трейс груп холд ” се готвят за прехвърлянето на дейностите на пробива от северната страна, като това ще се случи към 13 февруари. Крайният период за завършването на плана пък е лятото на 2024 година, откакто ръководещият орган е дал позволение за удължаването му.

Преди това обаче Бетонният мост би трябвало да бъде затворен за придвижване, с цел да бъде ремонтиран. Причината е, че от НКЖИ би трябвало да издигнат линиите, а това ще направи невероятно прекосяването на влаковете.

 Пред наш кореспондент ръководителят на плана инж. Иван Бакалски изясни, че е належащо ново съглашение сред Община Пловдив и НКЖИ.

„ Ние ще повдигнем моста в сервитута на моста, а Община Пловдив ще направи развръзките към двете страни. Ще се опитаме оптимално бързо да приключим обекта, само че ще има известно стеснение за пловдивчани ”, съобщи инж. Бакалски.

Днес кметът изясни, че мостът по този начин ще се ремонтира, че да не се подвига равнището, за да  се усили светлия луфт на моста и да минават влаковете. Според него Бетонният         мост ще бъде затворен няколко месеца.   Това обаче няма да се случи преди бъде пуснато напълно за придвижване ул. „ Даме Груев ”.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР