Беше пропилян шнсът да се избере правителството, което беше представено

...
Беше пропилян шнсът да се избере правителството, което беше представено
Коментари Харесай

Иван Костов: Шансът да се избере кабинет, който беше представен пред обществеността беше пропилян

Беше прахосан шнсът да се избере държавното управление, което беше показано пред обществото. Случи се рискът да бъдат позволени политически неточности, политиците да се поддават на страсти. Това съобщи пред БНР някогашният министър председател Иван Костов.

„ Стана невероятно да се избере държавното управление, което беше показано пред обществеността. Този късмет беше пропилян заради това, че се случи рискът да бъдат позволени политически неточности – да стане известно, че политиците се поддават на непотребни страсти, че се изхвърлят в думите си, че приказват глупости, клюкарстват за брачна половинка на Мария Габриел. Вярно е, че политиците вършат това в частни диалози, но няма опрощение за водачите, когато демонстрират уязвимост и некадърност да приведат причини в интерес на това, което желаят да се вземе като решение, и вместо обстоятелства и доказателства – да се базират на Урсула фон дер Лайен или на Шарл Мишел “, съобщи Костов.

Според него договарянията за сформиране на кабинет сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са върнати в началната им точка, те не са единствено замразени.

 вмешателство Снимка: БГНЕС

Костов разяснява и изказванието за „ изпиране на Бойко Борисов “, изтекло от записа на Националния съвет на Политическа партия, което съгласно него е неуместно:

„ Този недодялан израз значи гражданска реабилитация на Борисов, тъй като това е невероятно да го направи която и да е партия за който и да било. Ако някой е направил закононарушение и има работеща правосъдна власт, този някой е в ръцете на правосъдната власт, не е на политическия терен. Удивлявам се по какъв начин такива неща могат по този начин леко да се приказва, в случай, че самият ти искаш да правиш правосъдна промяна. Съдебната промяна тъкмо това значи, че политиците не могат да вземат решение кой е почтен и кой е за пандиза “.

Костов е безапелационен, че депутатите сами би трябвало да се отхвърлят от имунитета си, ако бъде пожелан от прокуратурата:

„ Всички в Народното събрание би трябвало да знаят, че са разполагаем и като има подозрение – ще бъдат проверявани “.

Той изрично съобщи, че би трябвало да има държавно управление в България поради задачите, които би трябвало да бъдат реализирани – бюджет с 3% недостиг, ПВУ, правосъдна и конституционна промяна, Шенген, еврозона.

 

Етикети: кабинетобщественостшанс
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР