Беше казано, че е използван държавният ресурс, медии големи и

...
Беше казано, че е използван държавният ресурс, медии големи и
Коментари Харесай

Огнян Стефанов за ФАКТИ: Дефиницията за диктатура в България е абсолютно запълнена

" Беше казано, че е употребен държавният запас, медии огромни и джипката, несъмнено. Къде без джипката? Тя стана емблема на това ръководство, на неговия край, на предизборната акция и изобщо на пиар държание. Според мен тя даже изигра някаква роля, колкото и да изглеждаше неуместна, колкото и на моменти да изглеждаше просто не на място ". Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ издателят на уеб страницата Frognews Огнян Стефанов. Думите му бяха в коментар на предизборната акция преди провелите се на 4-ти април парламентарни избори.

" Трябва да си признаем, че и аудиторията не е с добра политическа просвета, меко казано. Тя не реагира остро на тези неща (б.р. на модела " Джипка " ), тя не реагира съпротивително на това, че я преласкават по подобен първичен метод, по подобен безсрамен метод. За това може би тези номера. Това са някакви селски хитрости в негативния смисъл на думата. Не желая да обидя никой, обвързван със селото, само че това са дребни андрешковски номера - ще употребявам джипката, ще вървя, Севда ще ме снима и така нататък Страшна долнопробност излъчва това ", добави към гореказаното той.

" Аз съм се ровил в посока да диря причини за диктаторско държание, детайли за ръководство с всичките тези принадлежности на диктатурата, и би трябвало да призная, че тук те са ужасно доста. Дефиницията за тирания в България е безусловно запълнена. Първо, насаден боязън у популацията, че в случай че ти не поддържаш властта, в случай че ти не си по някакъв метод с нея, нямаш късмет. Ти нямаш късмет за реализация нито на пазара, нито където и да било. Да не приказваме за държавна администрация, институции и така нататък Това е парадокс.

Второ, всяване на боязън, че бизнесът ти няма да върви, че бизнесът ти може да закъса внезапно, в случай че ти изразиш свободно мнение даже, някаква позиция, в случай че заявиш. Аз персонално познавам ужасно доста хора от бизнеса, някои от които лежаха по арестите, на други им взеха бизнеса. Гражданите са чували за тези, които са обществено известни, само че има ужасно доста незнайни хора, които са лишени от бизнеса си, от прехранване, компании са завладяни. Фирма, стартира ли да печели някъде, това незабавно се вижда и незабавно се появяват съответните хора, които по съответния метод, а това е мутренският метод - посредством напън, посредством насила, посредством шантаж, посредством закани прехвърляш, или ти стават съдружници и по-късно завладяват цялата компания.

Следващият детайл на диктатурата е, че силови структури като прокуратура, Министерство на вътрешните работи, служби, са също твой инструмент и са в твоите ръце, ти имаш свободата да упражняваш всевъзможен тип напън, гонене и принуждение под всевъзможни форми ", обрисува ситуацията в днешна България Стефанов.

" По време на предизборната акция така наречен огромни медии, национални малките екрани и така нататък, съумяха да подобрят някакъв личен връх. Примерно на Мая Манолова да ѝ бъде заложен въпросът за визитата ѝ при Божков някъде към 1873 пъти. Тя толкоз пъти отговаряше и естествено тя няма подобен набор от разнообразност, с цел да отговоря, и то се получаваше едно и също. A в това време десетките или стотиците срещи, които е имал министър председателят Борисов с Божков през годините, това в никакъв случай не се е появявало като тематика. Това в никакъв случай не е било даже изпуснато в общественото пространство. А белким това не е известно? Нима не е известно кои други лица от така наречен Ъндърграунд, от тези, които са били в сенчестия бизнес, някои избелили си ненапълно бизнеса, станали хора с бели якички, само че всички ги знаят какви са и кои са. Това са хора от неговия кръг (б.р. от има се поради от кръга на Бойко Борисов). Включително досега, в това число напълно настоящото му обграждане. Тези същите медии в никакъв случай не са отронвали даже и дума по този въпрос ", възмути се издателят на Frognews.

Никой досега не е задавал въпроса: " Г-н Борисов, обяснете за чекмeджето простичко ". Да даде някакви пояснения, ей Богу, става дума за 1 милион евро (или 2 милиона лева). Това са суми, които 90% от българите и във фантазиите си, и във въображението си не са виждали ", добави Огнян Стефанов.

Той разяснява и изборния резултат на ГЕРБ:

" Те губят 400 000 гласа, губят 20 и няколко депутата в Парламента и в действителност събират общ брой от гласоподаватели, които гласоподаватели са ядрото на държавната администрация, на Министерство на вътрешните работи, което е над 50 000 души, на служби, на прокуратура, на общински и кметски оправи, които са под контрола на ГЕРБ. Имат хора от най-верните, които са им изневерили. За мен това е един безспорен неуспех, тъй като ти разполагаш с цялата страна, с всички медии, въобще с всичко, с целия запас на държавната хазна. Отиваш в Пловдив и раздаваш на футболни тимове, частни футболни тимове, което е неразрешено от ФИФА, само че ти им даваш милиони, а по-късно казваш, че няма пари вероятно за предварителни избори ".

" Вторачват се дали е подала оставка Корнелия Нинова като водач на Българска социалистическа партия. Аз персонално споделям, че на Корнелия Нинова би трябвало да ѝ благодарим най-малко за две неща. Съкрати тази партия на половина, върна я в размера на групата на Благоев. Тя в последна сметка свърши една " черна " работа като махна хора като Гергов, предприемачът от Пловдив, а и други, да не ги изреждам. Изчисти партията от хора, които бяха там от десетилетия и разсъждават с нафталинени категории. Българска социалистическа партия си отиде на мястото, тя е дребна партия. А и тъй като не е съвременна, няма учредения да претендира за освен това от това.

За " ИТН " и подозрението на някои хора, че тази партия е план на задкулисието, Огнян Стефанов съобщи следното: " Понеже действието се развива в България, в български условия, задкулисието постоянно ще наднича от всеки ъгъл. Ние толкоз сме привикнали с него, че за нас става извънредно, когато се извърши някакъв сходен пробив ".

Лили Маринкова показа на госта си, че се чуват гласове, твърдящи, че ориста на Борисов зависи от висши политици в Европейски Съюз и Германия, а той разяснява това по следния метод:

" Той (б.р. засяга се Бойко Борисов) в никакъв случай не е крил, че разчита доста на немската поддръжка. Това от Германия, което ние чакаме да наложат по отношение на него, то съгласно мен сега съответствува и с ползите на Вашингтон. Така че, от кое място ще пристигна по-силният напън към този момент за нас е все едно. Както споделя Чърчил през 1942 година: " Аз ще се съюзя и в случай че би трябвало ще прегърна и Сталин, с цел да премахнем огромното зло ". В сегашната ни обстановка, несъмнено, в доста по-малък мащаб, у нас се разиграва нещо сходно. Ние би трябвало да премахнем едно ръководство. Аз не помня толкоз дълготрайно в нашата история да са се подвизавали толкоз незаконни практики, и то наложени, и то работещи с всичка мощ. Това просто би трябвало да спре, това би трябвало да бъде отстранено, тъй като тази нация е застрашена ".

" Ние тук сме просто смазани, стопанската система е смазана, нейните устои. Политическото битие по метода, по който го проповядва актуалната народна власт, то тук не съществува. Съществува единствено словесно, единствено плакатно, нищо повече от това. Зад него се крият гонене на публицисти, гонене на медии. Някой ще каже: " Тук не ги бият като в Беларус и Русия ". Ама то има толкоз други способи, ей Богу. Да те лимитират да нямаш достъп до пазара на реклама, да нямаш до финансиране, да ти заведат каузи и да ги водят тези каузи с години наред, да те разкарват по съдилища, знаейки, че са неуместни тези обвинявания. Това не е ли гонене? ", запита Стефанов.

По отношение на страховете, че Слави Трифонов и " ИТН " може да се окажат следващото отчаяние в демократичната ни история, Огнян Стефанов сподели следното:

" Това би било съдбовно за него, само че и за всички в България би било извънредно, тъй като толкоз пъти сме лъгани, че сега, когато предплатено се даде някакво доверие, изразено с 15%, това ще докара до такава демотивация на обществото, че аз напряко не мога да си го показва. Дано тези хора, които ние познаваме - Слави и екипът му, от цялото ми сърце ми се желае и имам вяра, че те си дават сметка за сериозното състояние, в което са към този момент, и за отговорността, която е легнала върху тях. Сега би трябвало да се упражнят всички пълномощия, с цел да поеме някаква глътка въздух това гражданско общество и да направи някаква крачка напред. Това е животоспасяващо за нас. Това не е по-малко значимо от излизането от пандемията с ковид, не е по-малко значимо от всичко станало. Да проработи тази правосъдна система към този момент по някакъв от малко малко естествен метод "

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР