Берое загуби от Арда, но ще играе бараж за Европа

...
Берое загуби с 0:1 гостуването си на Арда от последния
Коментари Харесай

Берое загуби с 0:1 гостуването си на Арда от последния кръг на плейофите. Въпреки това тимът на Петър Хубчев ще играе на бараж за третия по сила евротурнир - Лига на конференциите. Там негов съперник ще е Ботев Пд. Сгарозагорци финишираха на 7-о място с 41 точки. Те можеха да бъдат изпреварени от ЦСКА 1948, който обаче стигна само до 1:1 срещу от Локо Пд на "Лаута" и също събра 41 точки, но остана на осма позиция заради по-лошите си показатели в преките двубои.

На стадиона в Кърджали Арда поведе в десетата минута. Светослав Ковачев овладя топката в наказателното поле на гостите, преодоля Юсеф и с удар в долния десен ъгъл се разписа за 1:0.

В 29-ата Коконов учели напречната греда след удар с глава, но дори да бе реализирал попадението нямаше да бъде зачетено, тъй като капитанът на Арда се намираше в положение на засада.

В 66-ата минута Коконов се озова сам срещу вратаря Ганев, но не можа да го преодолее. В 74-ата Берое бе близо до изравнителен гол след удар на Тунгара, който срещна напречната греда. Кабаков трябваше да отсъди аут, но даде корнер. След неговото изпълнение гостите получиха дузпа за нарушение на Ганев срещу Юсеф. Ударът на Мечев от бялата точка обаче се отби в гредата.

В Пловдив пък Димитър Илиев беше точен за домакините от дузпа в третата минута. Гол на Милош Петрович в 53-ата беше отменен след намесата на ВАР. Дълбоко в добавеното време - в 99-ата минута Алекс Колев изравни от дузпа. Това обаче не бе достатъчно за ЦСКА 1948 да измести Берое. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР