Берое, съвместно с Районен център за трансфузионна хематология – Стара

...
Берое, съвместно с Районен център за трансфузионна хематология – Стара
Коментари Харесай

Акцията „Кръвна група „Берое“ с огромен успех

Берое, взаимно с Районен център за трансфузионна хематология – Стара Загора и НФК „ Берое “ провежда акция по кръводаряване под надпис „ Кръвна група „ Берое “. Инициативата бе извънредно сполучлива и за по-малко от 4 часа кръв подариха 25 индивида. ПФК Берое и РЦТХ-Стара Загора благодарят на всички, които се включиха в самодейността. Това няма да бъде индивидуален случай и в близко бъдеще ще бъдат проведени още сходни акции, тъй като всеки ден животът на стотици хора зависи от прелята кръв.

Лице на акцията бе старши треньорът на Берое Александър Томаш, който даде персонален образец и също подари кръв през днешния ден. Освен него в кръводаряването се включиха Тодор Кючуков и още служитеи на клуба.

„ С наслада се включих в тази акция, тъй като този акт е извънредно значим. Броят на кръводарителите в България е прекомерно дребен, а животът на човек е по-ценен от всичко и сходни дела са част от нашата обществена задача. Надяваме се, че от ден на ден хора ще осъзнаят потребността от сходна помощ и ще бъдат горди от направеното безплатно положително. Всички ние би трябвало да се обединим в името на човешкото здраве и даваме персонален образец всеки ден “, показа Томаш.

От сутринта в Офис-Магазина НФК Берое имаше непрекъснат напор от хора, а двете кушетки на останаха празни. От РЦТХ-Стара Загора също показаха задоволството си от крайния резултат, организацията и позитивността у хората, които се включиха в акцията. Освен общоприетата закуска в сходни случаи всички получиха дарове от уредниците.

Всеки има опция да подари кръв и в някои от идващите дни или комфортно за себе си време. Това може да се случи в РЦТХ-Стара Загора от понеделник до петък сред 7:30 ч. и 14:30 ч.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР