Берое празнува своята 106-годишнина. Днешната дата е посочена като начало

...
Берое празнува своята 106-годишнина. Днешната дата е посочена като начало
Коментари Харесай

Навършват се 106 години от създаването на Берое

Берое чества своята 106-годишнина. Днешната дата е посочена като начало на проведения старозагорски футбол.

Старозагорци печелят купата през сезон 1985/1986, Купата на България през 2010 и 2013 година и Суперкупата на България още веднъж през 2013 година

Заралии поздравиха последователите на тима с обява на клубния уебсайт:

Честит празник, беройци!

Днес нашият обичан клуб навършва 106 години от своето основаване! 6 май 1916 година е една специфична дата в историята на „ Берое “. Тази дата се смята за начало на проведения старозагорски футбол, чиито обичаи през 1959 година наследява обединеният състезателен клуб „ Берое “ с формалния си организационен документ от събранието на 19 март 1959 година На 6 май стартират постоянните занимания на футболната чета към туристическо сдружение „ Верея “.

През този над един век нашият обичан клуб „ Берое “ справедливо заема централно място в българския футбол. В тази богата история ние споделихме доста наслада и незабравими дуели. Извоювахме доста популярност, спечелихме доста купи и в никакъв случай не се предадохме. Бяхме дружно в тежки моменти, които се надяваме да останат надалеч обратно във времето.

През годините „ Берое “ има и остави огромни имена и голмайстори в историята на българския футбол. Стотици са надарените играчи, които оставиха своя отпечатък по родните и международни терени.

Пожелаваме на всички беройци да бъдат здрави, да споделим още доста победи на футболния терен, да продължавате да обичате „ Берое “ с онази пристрастеност и честност, която постоянно е била знак на нашия клуб. Уверени сме, че дружно ще реализираме още доста триумфи и популярност! Благодрим на всички „ зелени “ сърца за поддръжката и любовта! Ще се забележим още веднъж там, където постоянно сме дружно и споделяме своето благополучие – на Храма! Онзи, в който религията е единствено една – „ Берое “!

Светът е „ Берое “! Този свят е кръговиден, събран в кожено кълбо, което всеки последовател на тима усеща в стомаха си, сгънат на топка, когато на стадиона тя би трябвало да опъне мрежата на противниковата врата. След това се трансформира в сълзи от болежка или от наслада!

„ Берое “ е свят, който сплотява и те кара да обичаш…и всичко в него е зелено!

Винаги носете „ Берое “ в сърцето си!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР