Берое навърши 106 години от основаването си като футболен клуб.

...
Берое навърши 106 години от основаването си като футболен клуб.
Коментари Харесай

Берое стана на 106!

Берое навърши 106 години от основаването си като футболен клуб. 6 май 1916 година е една специфична дата в историята на старозагорци. Тя се смята за начало на проведения старозагорски футбол, чиито обичаи през 1959 година наследява обединеният състезателен клуб Берое с формалния си организационен документ от събранието на 19 март 1959 година На 6 май стартират постоянните занимания на футболната чета към туристическо сдружение " Верея ".

Ето и формалното изказване:

" Днес нашият обичан клуб навършва 106 години от своето основаване! 6 май 1916 година е една специфична дата в историята на " Берое ". Тази дата се смята за начало на проведения старозагорски футбол, чиито обичаи през 1959 година наследява обединеният състезателен клуб " Берое " с формалния си организационен документ от събранието на 19 март 1959 година На 6 май стартират постоянните занимания на футболната чета към туристическо сдружение " Верея ".

През този над един век нашият обичан клуб " Берое " справедливо заема централно място в българския футбол. В тази богата история ние споделихме доста наслада и незабравими дуели. Извоювахме доста популярност, спечелихме доста купи и в никакъв случай не се предадохме. Бяхме дружно в тежки моменти, които се надяваме да останат надалеч обратно във времето.

През годините " Берое " има и остави огромни имена и голмайстори в историята на българския футбол. Стотици са надарените играчи, които оставиха своя отпечатък по родните и международни терени.

Пожелаваме на всички беройци да бъдат здрави, да споделим още доста победи на футболния терен, да продължавате да обичате " Берое " с онази пристрастеност и честност, която постоянно е била знак на нашия клуб. Уверени сме, че дружно ще реализираме още доста триумфи и популярност! Благодрим на всички " зелени " сърца за поддръжката и любовта! Ще се забележим още веднъж там, където постоянно сме дружно и споделяме своето благополучие - на Храма! Онзи, в който религията е единствено една - " Берое "!

Светът е " Берое "! Този свят е кръговиден, събран в кожено кълбо, което всеки последовател на тима усеща в стомаха си, сгънат на топка, когато на стадиона тя би трябвало да опъне мрежата на противниковата врата. След това се трансформира в сълзи от болежка или от наслада!

" Берое " е свят, който сплотява и те кара да обичаш...и всичко в него е зелено!

Винаги носете " Берое " в сърцето си!

Честит празник, беройци! ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР