Бернабе Сапата Мирайес е сред най-приятните изненади на тазгодишното Открито

...
Бернабе Сапата Мирайес е сред най-приятните изненади на тазгодишното Открито
Коментари Харесай

Американският кошмар: Квалификант надви трети пореден топ играч на САЩ и е 1/8-финалист!

Бернабе Сапата Мирайес е измежду най-приятните изненади на тазгодишното Открито състезание на Франция, защото, стартирал от квалификациите, той към този момент е част от осминафиналната фаза на конкуренцията. Това стана факт, откакто испанецът реализира трета поредна влиятелна победа в главната скица през днешния ден, надделявайки над трети следващ американски представител в лицето на международния №26 Джон Иснър след петсетова борба, приключила с 6:4 3:6 6:4 6:7(5) 6:3. Така 131-вият в света си подсигурява влизане в топ 100 на ранглистата, както и осминафинален дуел против спечелилия всред Александър Зверев и Брандън Накашима.

Откриващите три сета бяха извънредно равностойни, като във всеки един от тях кратковременен спад в представянето на двамата докара до съдбоносен за изхода на частта пробив и преимущество от 2:1 сета за квалификанта.

Сапата Мирайес придвижи стремежа си и в четвъртата част, където успяваше да се възползва по превъзходен метод от съмненията на противника на втори начален удар, с цел да нанесе ранен брейк. Впоследствие той разви преднината си до 5:2 и имаше цели пет мачбола, два от които на личен сервис, само че точно в тези моменти напрежението го завладя напълно и той позволи равнене на резултата - 5:5. Стигна се до тайбрек, в който подаването на Иснър не му изневери, и не след дълго дуелът бе вкаран в пети сет.

В решителната част испанецът се бе отърсил изцяло от неподходящия за себе си процес на предходния сет и пропуснатите благоприятни условия, осъществявайки пробив още в първия вероятен миг. След това той на два пъти бе изправен пред заплаха от загуба на задатъка си, но сподели темперамент и сполучливо удържаше преимуществото си. Благодарение на нова порция чудесно ориентирани ретури в деветия гейм Сапата Мирайес получи още един късмет за продобиване на мача, който този път бе материализиран, и квалификантът можеше да ликува с успеха.

A day he’ll never forget
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР