Берлускони ще се кандидатира за евродепутат, за да "спаси Италия"Бившият

...
Берлускони ще се кандидатира за евродепутат, за да "спаси Италия"Бившият
Коментари Харесай

Берлускони ще се кандидатира за евродепутат, за да "спаси Италия"

Берлускони ще се кандидатира за евродепутат, с цел да "спаси Италия"
Бившият министър-председател на Италия Силвио Берлускони има намерение да се кандидатира на изборите за Европарламент, предава „ РАИ нюз 24 ”.

"Мисля да издигна кандидатурата си на европейските избори. Всички ме молят да го направя. Ако желаеме да спасим Италия, би трябвало да играем сериозно", съобщи Берлускони, който в края на септември ще навърши 82 години.

Берлускони е закрепостен водач на учредената от самия него през 1994 година партия "Форца Италия". На последните избори тя беше част от дясноцентристката коалиция, който завоюва най-вече гласове. Тогава някогашният министър председател обаче имаше възбрана да се кандидатира, откакто беше наказан по дело за финансови измами. Сега това ограничаване изтече.

"Форца Италия" членува в Европейската национална партия (ЕНП), а ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни е измежду най-близките съратници на Берлускони и някогашен негов заместител.

Изборите за Европарламент ще се проведат през май 2019 година. Берлускони и водачът на партия "Северна лига" Матео Салвини, който е вицепремиер и министър на вътрешните работи на Италия, към този момент потвърдиха, че макар съществуващите различия, двете обединения ще се явят дружно на идващите локални избори. /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР