Берлин. В интервю за германското национално радио Deutschlandfunk посланикът на

...
Берлин. В интервю за германското национално радио Deutschlandfunk посланикът на
Коментари Харесай

Ураинският посланик в Германия: Западът трябва да ни помогне да се въоръжим, може би да помислим и за ядрен статут

Берлин. В изявление за немското национално радио Deutschlandfunk посланикът на Украйна във Федерална Република Германия Андрей Мелник прикани западните страни да оказват помощ на страната му да се въоръжи, като в същото време акцентира, че „ може още веднъж да помислим за нуклеарен статут “.

Коментирайки „ най-мащабното придвижване на съветските войски от годините на Втората международна война “, което се следи по границата с Украйна, Мелник изрази убеденост, че Москва прави подготовка за въоръжен спор. Ето за какво, според думите му, от Запада е належащо освен това от „ хубави думи “. „ Нуждаем се от военна поддръжка “.

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин си „ играе “ със страховете на европейците. „ Той знае, че всички тук в Европа, естествено, желаят да предотвратят пожара. Това е значимо и вярно. Но ние сме в обстановка, която в действителност е извънредно рискова и би трябвало да забележим какво се прави. Украйна няма избор. Или сме част от алианс като НАТО и също по този начин оказваме помощ да създадем тази Европа по-силна, тъй че тя да стане по-уверена в себе си, или имаме единствено една опция - да се въоръжим, може би още веднъж да помислим за нуклеарен статут. Как другояче можем да подсигуряваме нашата отбрана? “, безапелационен бе Мелник.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР