Берлин. По време на 16-годишния мандат на Ангела Меркел като

...
Берлин. По време на 16-годишния мандат на Ангела Меркел като
Коментари Харесай

The Washington Post: В Германия пуснаха колекционерски плюшени мечета по повод излизането на Меркел от политиката

Берлин. По време на 16-годишния мандат на Ангела Меркел като канцлер на Федерална република Германия тя беше характеризирана по разнообразни способи, само че надали някой беше подготвен да я я асоциира с визията за „ мекост “. Но в този момент, когато Меркел се готви да напусне офиса, германците взеха решение да й създадат приятна изненада: известната компания Hermann-Spielwaren, която създава играчки в Германия повече от 100 години, беше въодушевена от имиджа на Меркел, с цел да пусне на пазара меки и сладки плюшени мечета в нейна чест, оповестява американското издание The Washington Post .

Тиражът на тези колекционерски играчки е единствено 500 броя. Всяко плюшено мече, високо към 40 см, има прическа, напомняща русата коса на Меркел, огърлица от мъниста в цветовете на немското знаме към врата и алено сако, също напомнящо за обичаните облекла на канцлера.

Собственикът на компанията Мартин Херман изясни пред изданието, че играчките са направени от мохер в обичаен жанр. В същото време лапите на усмихнатите мечета са сгънати по този начин, че да повтарят жеста с формата на ромб, който също се смята за присъщ за Меркел и е добре прочут в Германия. Херман означи, че самият той е почитател на канцлера и прави оценка работата, която тя е свършила на поста си на фона на всички рецесии, които Германия е претърпяла през годините.

Ето за какво съгласно него стартирането на мечета ще провокира огромен интерес от купувачите в разнообразни страни. Въпреки че цената на всяка играчка е към 221 $, сама по себе си тя приказва за известността на Меркел и отразява желанието на доста германци да я видят към момента на политическата сцена. Някои от играчките също са изпратени по поръчка в Съединени американски щати и други страни, изяснява публикацията.

Херман също по този начин съобщи пред кореспонденти, че едно от мечетата ще бъде предадено персонално на Меркел известно време след изборите. На лапата му е бродирано цифрата „ 16 “ - което символизира броя на годините, през които тя водеше напред страната с най-голямата стопанска система в Европа, се споделя в публикацията.

Това не е първата играчка, отдадена на Меркел: друга колекционерска мечка беше пусната в нейна чест през 2005 година, когато тя стана първата жена, заемаща длъжността канцлер на Федерална Република Германия. Специални играчки са отдадени на кралица Елизабет II, президента на Съединени американски щати Барак Обама и други международни водачи, напомня The Washington Post.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР