Берлин. Новият министър на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер

...
Берлин. Новият министър на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер
Коментари Харесай

The Local : Екипът от мъже в средна възраст, облечени с костюми на германското вътрешно министерство разяри либералните критици

Берлин. Новият министър на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер разяри критиците-либерали в страната с това, че си назначи напълно мъжки управителен екип във ведомството. В обществените мрежи не се забавиха с подигравките и обидите за фотография, показваща стилните бели мъже, облечени в костюми, написа немската редакция на The Local.
Потребителите в „ Туитър “ се почувстваха мощно наранени от фотографията на Хорст Зеехофер, заобиколен от екипа си от бели мъже в междинна възраст, което съгласно тях е несвоевременно и ретроградно. Фотографията се появи на формалната страница на министерството за малко предишния петък дружно с обявлението на новия състав на управлението на ведомството, само че беше свалена, заради жестоката офанзива. В понеделник тя още веднъж се появи на уеб страницата.
„ Това не е моята татковина “, туийтна депутатката от „ Зелените “ Хана Нюман.
Друг консуматор саркастично означи, че трима от деветимата мъже носят не черни, а сиви костюми в чест на различността.
Друг деятел пък разгласява фотография на наденички с текст: „ целият управителен екип на Вътрешното министерство “.
От ведомството се пробваха да омаловажат реакцията и отхвърлиха, че са свалили краткотрайно фотографията в отговор на рецензиите, потвърждавайки, че просто са изчаквали формалното одобряване на екипа на министерството, когато още веднъж са я качили.
Говорителят на вътрешното министерство отбрани избора на Хорст Зеехофер за кадрови състав, като съобщи, че той е избрал „ хората, които съгласно него са верни за работата “.
The Local отбелязва, че това е вторият скандал, провокиран от Зеехофер за няколкото седмици, откогато бе назначен за министър на вътрешните работи в кабинета на канцлера Ангела Меркел. Една седмица след назначението си той провокира вълна от рецензии с изявлението си, че „ исляма не принадлежи на немската просвета “.
Левите либерали са мощно обезпокоени, тъй като освен вътрешното министерство, само че и това на стопанската система, превоза и земеделието не са избрали дами в управителните си екипи, без значение от това, че отпред на последното е министър-жена – Юлия Кльокнер.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР