Берлин. Американски представител поиска Германия да помисли върху възможността за

...
Берлин. Американски представител поиска Германия да помисли върху възможността за
Коментари Харесай

The Independent: САЩ поискаха Германия да изпрати сухопътни сили в Сирия, поставяйки Меркел пред трудност

Берлин. Американски представител изиска Германия да намерения върху опцията за изпращане на пехотни елементи в Сирия, което сложи канцлера Ангела Меркел пред компликация, написа в коментар английското ляво издание The Independent .

И въпреки да не е нужно немските бойци да влизат в директни военни дейности непременно, те могат елементарно да спомогнат за освобождение на напрежението, с което са натоварени американските сили все още, това съобщи специфичният представител на Съединени американски щати за Сирия Джеймс Джефри в изявление за немски вестник.

Германия, основна цел за апелите на американския президент Доналд Тръмп за увеличение на бюджета за защита, все още е изпратила разследващи самолети „ Торнадо “, които оказват помощ на водената от Съединени американски щати коалиция в битката против остатъците от „ Ислямска страна “.

Но за какво това би било проблем? От редакцията дават отговор – смяна в силите, които се намират в Сирия, изисква решение на Бундестага, което евентуално ще сложи Меркел против нейните съдружни сътрудници. Според Фриц Фелгентру, върховен представител на Германската социалдемократическа партия, Берлин не може да изпрати бойци в Сирия заради „ правни аргументи “. Британският вестник припомня, че социалдемократите са в коалиция със Съюза (ХДС/ХСС).

Искането на Съединени американски щати е отправено на фона на оповестеното през декември желание за отдръпване на американската войска от вестника, напомнят от изданието, като разясняват, че това би оставило кюрдските съдружници на водената от Съединени американски щати коалиция без отбрана против офанзиви от страна на Турция.
Превод и редакция : Цанко Цолов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР