Берковица отбеля Деня на Независимостта на България, съобщиха от управата

...
Берковица отбеля Деня на Независимостта на България, съобщиха от управата
Коментари Харесай

Берковица отбеляза Независимостта на България /снимки/

Берковица отбеля Деня на Независимостта на България, оповестиха от управата на общината.
Независимостта на България - една голяма крачка напред. На днешния ден преди 113 години България става самостоятелна страна.
Тя е провъзгласена на 22 септември 1908 година с манифест на княз Фердинанд в църквата „ Свети 40 мъченици “ в остарялата столица Велико Търново, а по-късно е оповестена и в крепостта "Царевец ".
След тържественото оповестяване на Независимостта на България, княз Фердинанд приема купата цар.
"Винаги миролюбив, Моят Народ през днешния ден копнее за своя културен и стопански напредък; в това направление нищо не трябва да спъва България; нищо не треба да пречи за преуспяването ѝ. Такова е желанието на Народа Ми, такава е неговата воля - да бъде съгласно както той желае ", се споделя в манифеста на княз Фердинанд.
Днес, 22.09.2021 година, Берковица означи 113 години самостоятелна България.
Под звуците на химна тържествено беше повдигнат националният байрак.
В знак на благодарност към героизма на всички знайни и незнайни български герои, бяха поднесени цветя пред Паметника на починалите във войните.
Почит към родолюбивото дело отдадоха Спаска Георгиева - зам.-кмет на Община Берковица, Атанас Георгиев - зам.-кмет на Община Берковица, Биляна Стаменова - секретар на Община Берковица, Горан Атанасов - ръководител на комисията по Култура и обучение към Общински съвет-Берковица, жители.
Да живее свободна и самостоятелна България!
Да живее българският народ!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР