Берем плодовете на масовите събирания и абитуриентските балове. Това каза

...
Берем плодовете на масовите събирания и абитуриентските балове. Това каза
Коментари Харесай

Берем плодовете на масовите събирания и абитуриентските балове

Берем плодовете на всеобщите събирания и абитуриентските балове. Това сподели шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев във връзка рекордния брой новозаразени с ковид за последното денонощие - 188 души, представен от " Фокус ". По думите му в цялата страна се следи увеличена заболеваемост, като новите огнища са свързани с баловете и всеобщите събирания на близки и родственици.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 8 юли " Броят на новите потвърдени случаи пораства от 12 дни и към този момент имаме седмици с повече от 100, 150 инфектирани на ден, което води до някои нужни разбори, които всекидневно на срещите си обсъждаме. Засега се усилва контролът на въведените у нас ограничения. С удължаването на епидемиологичната обстановка не трябва да се позволява събиране на доста хора в магазини и обществени закрити пространства, където наложително би трябвало да се носят маски. Мога да кажа, че към този момент берем плодовете на абитуриентски балове, на всеобщи събирания, по този начин както преди 10 дни беряхме плодовете от събирания и празненства ", сподели членът на Националния действен щаб.
Проф. Кантарджиев напомни, че носенето на маски е наложително и в градския превоз.
По думите му е извънредно значимо в лечебните заведения да не се позволява разпространяване на болестта.
" Необходимо е прецизно съблюдаване на разпоредбите за работа и от ден на ден лечебни заведения да се включват, с цел да се поемат новите случаи ", сподели той. 
Кантарджиев добави, че работодателите би трябвало да наблюдават за спазването на ограниченията в огромните колективи.
Борисов: Истинската рецесия ще настъпи в края на годината, началото на следващата
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР