Бензинът отново поскъпва шоково, пише вестник Сега. Изданието обяснява, че

...
Бензинът отново поскъпва шоково, пише вестник Сега. Изданието обяснява, че
Коментари Харесай

Преглед на вестниците

Бензинът още веднъж нараства шоково ", написа вестник " Сега ". Изданието изяснява, че единствено няколко месеца след всеобщите есенни митинги, обхванали страната поради повишаването на горивата и след успокояването на цените през зимата, всеобщият бензин А 95 гони рекордни за тази година стойности. От средата на март до момента нарастването е приблизително с 12 ст. за литър.

От 2,08 лева на 14 март в този момент всеобщият бензин е приблизително 2,20 лева Пет огромни вериги по традиция поддържат идентични междинни цени - 2,22 лева за литър. Това демонстрира информация в профилирания уебсайт Фуело, който следи цените на горивата у нас и по света. Зареждането на резервоара в Северозападна България излиза най-солено, добавя " Сега ".

" Уж неудовлетворен от интерпретациите на тематика корупция, Радев отхвърли на " 24 часа " да разсекрети кой по какъв начин приказва за нея ", написа всекидневникът в заглавие на първата си страница. Изданието показва, че президентът Румен Радев е отказал да даде стенограмата от скандалния Консултативен съвет за национална сигурност на тематика корупция, който свика на 8 април.

След съвета липсваше единна позиция на членовете му, а сред ръководещи и съпротива прехвърчаха взаимни нападки и обвинявания в изкривяване на истината. Именно поради разнопосочните разкази какво се е говорило на консултативния съвет " 24 часа " е изискал достъп до стенограмата по Закона за достъп до социална информация. В петък в редакцията е получен отвод, тъй като стенограмата е засекретена като " служебна информация ", прецизира всекидневникът.

" Тежки санкции от Европейска комисия поради " зеления " безпорядък в Натура 2000 ", написа вестник " Труд ". По информация на изданието наказателни процедури и санкции ще бъдат наложени на България, в случай че държавното управление ни не одобри промени в Закона за биологичното многообразие. Въпреки опасността от наказания, корекциите в нормативния акт към този момент втора седмица отлежават в Министерския съвет, тъй като тяхното гласоподаване е отсрочено от премиера Борисов, показва " Труд ".

" Родители съдят Столичната община ", оповестява вестник " Дума ". Сдружението " Настоящи и бъдещи майки " вкара в съда наредбата за банкет на деца в детски градини и предучилищни групи в учебните заведения в София. Това става единствено няколко дни, преди да бъде оповестено първото класиране на признатите деца, което се чака с паника от доста родители поради неналичието тук-там.

Сдружението оспорва преимуществото, което се дава на близнаци, на втори деца и на братя и сестри, родени с разлика от две години. Според последните промени на наредбата от февруари те имат право на спомагателна точка и по този начин на процедура получават опцията за сигурен банкет, прецизира " Дума ".

" Вносно агнешко от Македония с неразбираеми печати и 20% по-ниска цена се появи в магазините ", осведоми " Монитор ". За изданието ръководителят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев разяснява, че на печата върху месото нямало нищо четливо. " Според законите и регламентите е редно да се забрани от организацията по храните. По правилник на печата би трябвало видно да проличава страната на генезис и кланицата ", добавя специалистът пред " Монитор ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР