Бени Ганц, основният политически противник на израелския премиер Бенямин Нетаняху,

...
Бени Ганц, основният политически противник на израелския премиер Бенямин Нетаняху,
Коментари Харесай

Бени Ганц: Не успях да съставя ново израелско правителство

Бени Ганц, главният политически съперник на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, не съумя да сформира ново израелско държавно управление.

Крайният период за него да направи това изтича през днешния ден в среднощ, предадоха международните организации. Коалицията "Синьо и бяло " на Бени Ганц обаче изпревари приключването на крайния период и разгласи, че той не се е справил с предоставената му от президента Реувен Ривлин задача. Ганц към този момент е приказвал с президента. Преди Ганц крах в договарянията да сформира ново държавно управление претърпя и Нетаняху, който върна на Ривлин връчения му мандат. Срокът за договаряния за сформиране на ново държавно управление е 28 дни, напомня ТАСС.

Израелският президент връчи мандат за сформиране на държавно управление на противника на Нетаняху - Бени Ганц

На изборите в Израел през септември - вторите за тази година - нито партията на Нетаняху, нито обединението на Ганц извоюваха нужното им болшинство, с цел да сформират сами държавно управление и би трябвало да разчитат на поддръжката на други сили.
По-рано през днешния ден балансьорът в израелската политика Авигдор Либерман отхвърли да поддържа който и да било претендент за министър председател, с което на процедура тласна Израел към трети парламентарни избори за по-малко от една година, отбелязва АП.

Нетаняху върна връчения му от президента мандат за сформиране на ново държавно управление

От на следващия ден, 21 ноември, стартира планувания от закона период от 21 дни, в който всеки от 120-те депутати в Кнесета може да опита да събере подписите на 61 парламентаристи, с цел да му бъде връчен мандат от президента да се опита да образува държавно управление, показва Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС. Ако това не се случи, страната се озовава в нова рецесия и пред нови избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР