Бенфика спечели домакинството си на Санта Клара с класическото 3:0

...
Бенфика спечели домакинството си на Санта Клара с класическото 3:0
Коментари Харесай

Бенфика ликува с 38-а титла на Примейра Лига

Бенфика завоюва семейството си на Санта Клара с класическото 3:0 в дуел от последния 34-и кръг на португалската Примейра Лига, като по този метод завоюва за 38-и път шампионската купа на страната. Трофеят е и първи за локалния исполин от 2019-а насам.


Воденият от Рогер Шмит отбор влезе в срещата със Санта Клара с две точки задатък пред огромния си противник Порто, който имаше домакинство на Витория Гимараеш. Бенфика бързо разсея подозренията, че ще има сложен дуел с към този момент изпадналия и намиращ се на дъното състав на Санта Клара, повеждайки рано-рано в дуела си на " Да Луж " след точната намеса на Гонсало Рамош в 7-та минута. Рафа Силва направи резултата 2:0 в 28-та след асистенция на Жоао Марио, а след час игра Алекс Грималдо оформи класиката и крайния резултат от дузпа. До края гостите нямаха сили да стигнат най-малко до почетен гол и по този начин Бенфика си подпечата купата.

Порто остана на два пункта от първенците, откакто взе семейството си на Витория със същия резултат. Точни за " драконите " бяха Мехди Тареми, Отавио и Еванилсон, само че напъните на Серджо Консейсао и компания не стигнаха за отбрана на купата. Порто остава с 30 трофея, към този момент на осем от рекордьора Бенфика. Третият в класацията Спортинг Лисабон е с 19 шампионски оценки. Любопитно е, че Бенфика ликува за първи път с купата от сезон 2018/19-а насам, когато още веднъж победи пред Порто, при същите точки - 87 на 85. Разликата със сегашната обстановка е, че тогава Спортинг се окичи с бронзовите медали, а тази акция трети остана Брага.

Останалите резултати:

Жил Висенте - Каса Пия 1:0

Шавеш - Боавища 1:4

Ещорил - Маритимо 3:1

Портимонензе - Арука 0:2

Брага - Пасош де Ферейра 3:0. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР