Белодробното отделение на МБАЛ Св. Пантелеймон в Ямбол ще бъде

...
Белодробното отделение на МБАЛ Св. Пантелеймон в Ямбол ще бъде
Коментари Харесай

За 24 часа затварят белодробното отделение на ямболската болница за дезинфекция

Белодробното поделение на МБАЛ " Св. Пантелеймон " в Ямбол ще бъде затворено за 24 часа за стерилизация, защото пациент с позитивна проба за ковид е бил на лекуване в него, заяви заместник-директорът на здравното заведение доктор Валентин Вълчев.

След дезинфекцията отделението ще действа единствено като белодробно. В началото на епидемията то бе преструктурирано в поделение за пациенти, изчакващи резултатите от направените им проби. Доказаните с COVID-19 ще бъдат настанявани в инфекциозното поделение, в отделението за долекуване на заболелите и в ковидреанимацията.

Пет са новите позитивни проби на коронавирс през миналото денонощие в Ямболска област. В болничното заведение е умрял 45-годишен мъж с тежка форма на диабет, заяви изпълнителният шеф доктор Панайот Диманов.

След 24-часовата стерилизация, поради инфектирана с ковид здравна сестра, незабавното поделение на болничното заведение работи с цялостен потенциал. Дезинфекцията се е наложила и поради огромния брой пациенти, които минават през него, сподели завеждащата отделението доктор Недялка Влахова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР