Бело Оризонте. Проститутките в град Бело Оризонте, югоизточна Бразилия, са

...
Бело Оризонте. Проститутките в град Бело Оризонте, югоизточна Бразилия, са
Коментари Харесай

The Sun: Хиляди бразилски проститутки обявиха едноседмична стачка: Искат да бъдат ваксинирани като работници на първа линия

Бело Оризонте. Проститутките в град Бело Оризонте, югоизточна Бразилия, са принудени да изоставен хотелите поради ограниченията против ковид, написа таблоидът The Sun. В момента те не могат да наемат стаи, с цел да продават услугите си и споделят, че са принудени да задоволяват клиентите си непосредствено на улицата. В тази връзка половите работнички оповестиха едноседмична стачка и желаеха да бъдат имунизирани дружно с предпочитаните групи.

Сида Виейра, президент на Асоциацията на проститутките от щата Минас Жерайс, съобщи пред AFP, че те би трябвало да бъдат предпочитана група. „ Ние сме на първа линия, движим стопанската система и сме изложени на риск “, съобщи тя. „ Трябва да бъдем имунизирани “.

Виейра беше съпроводена от хиляди други дами, които организираха митинг на улица със затворени хотели, където преди са търгували. Жените издигнаха плакати: „ Сексуалните служащи са експерти “ и „ Секс, работа и здраве “.

Лучимара Коста, друга протестираща продажница, съобщи, че те са част от предпочитаната група, тъй като имат работа с доста разнообразни хора, които могат да изложат живота им на риск.

Протестите идват на фона на огромната смъртност от ковид в Бразилия, където са регистрирани към този момент над 325 хиляди жертви.

Правителството даде приоритет на здравните служащи, учителите и възрастните хора за първия кръг на имунизация, дружно с коренното население и хората със болести. Надеждата беше да се имунизират тези предпочитани групи - обхващащи към 77 милиона души - през първата половина на 2021 година. Експертите обаче споделят, че това може да се проточи до септември заради дефицита на дози.

„ Ние сме предпочитана група, ние сме здравни педагози, учители на младите “, сподели Виерия. „ Ние сме част от тази група, защото даваме информация за секса на мъжете, разпространяваме презервативи... “

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР