Белият дом заяви по повод на новата турска операция Лапа-Меч

...
Белият дом заяви по повод на новата турска операция Лапа-Меч
Коментари Харесай

Белият дом: Турция има право на самозащита

Белият дом съобщи във връзка на новата турска интервенция " Лапа-Меч " в Сирия и Ирак, че Турция продължава да е изправена пред действителна терористична опасност в южната си част и има право да се пази, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби отговори на въпроси на кореспонденти на онлайн конференция.

Коментирайки събитията по границата на Турция със Сирия, представителят съобщи: " Турция продължава да е изправена пред действителна терористична опасност, изключително в южната част на страната. Разбира се, те имат цялостното право да пазят себе си и своите жители ".

Кърби добави, че моментът, който ги тормози в развиването на събитията в района, е битката против " Ислямска страна " (ИД) на Сирийските демократични сили (СДС).

Коалицията размирен формирования Съюз на демократичните сили е ръководена от сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН), които са считани от Анкара за отклонение на терористичната Кюрдска работническа партия (ПКК) и са цел на новата турска атака в Сирия.

" Една интервенция в района може да ограничи способността на нашия сътрудник Съюз на демократичните сили да се бори с " Ислямска страна ". Ето за какво си партнираме със Съюз на демократичните сили и желаеме да продължим да оказваме напън върху ИД, уточни още представителят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР