Белият дом ще публикува по-късно днес подробен доклад за убийството

...
Белият дом ще публикува по-късно днес подробен доклад за убийството
Коментари Харесай

Доклад от Вашингтон хвърля вината за убийството на Джамал Хашоги върху принца на Саудитска Арабия

Белият дом ще разгласява по-късно през днешния ден обстоен отчет за убийството на журналиста на “Вашингтон поуст ” Джамал Хашоги. Очаква се в него да участва и името на принц Мохамед бин Салман - престолонаследникът на Саудитска Арабия, който се смята за гарант на убийството.
От Белия дом показват, че по-късно президентът Джо Байдън ще беседва с краля на Саудитска Арабия. Президентът желае да затопли и възвърне връзките сред Рияд и Вашингтон.

ФрогНюз напомня, че Джамал Хашоги бе грубо погубен в посолството на Саудитска Арабия в Истанбул. Тялото му е разчленено. Според управляващите гибелта му е разследване от интервенция на сътрудници, изпратени да върнат назад в кралството. Осъдени на гибел бяха петима души, само че през септември присъдата им бе облекчена на 20-години затвор.

До този миг от кралството отхвърлят да имат общо с убийството на журналиста. Според BBC обаче в отчета виновност ще бъде хвърлена точно върху принц Салман, който е поръчал и одобрил интервенцията по ликвидирането на Хашоги. Докладът е направен с огромното подпомагане на Централно разузнавателно управление на САЩ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР