Белият дом разкритикува решението на премиера на Великобритания Борис Джонсън

...
Белият дом разкритикува решението на премиера на Великобритания Борис Джонсън
Коментари Харесай

Белият дом разочарован от решението на Великобритания за Huawei

Белият дом разкритикува решението на премиера на Англия Борис Джонсън да разреши на китайския телекомуникационен колос Huawei да взе участие в построяването на бъдещата телекомуникационна мрежа, написа " Политико ".

" Съединени американски щати са разочаровани от решението на Англия ", разгласи върховен представител на администрацията.

" Няма безвреден вид за надзор на всяка част от 5G мрежата, когато се позволяват продавачи, на които не може да се има вяра ", добави представителят.

По думите му Съединени американски щати ще продължат да работят с дългогодишния си съдружник за " път напред ", който изключва съоръжение на Huawei.

Държавният департамент предизвестява страните по света, че Huawei и други китайски компании могат да се трансфорат в опасност за националната сигурност посредством даване на инструмент на Пекин да шпионира непознати държавни управления и жители.

От администрацията на Тръмп намекнаха, че шерването на разследваща информация с страни, които употребяват технологията, може да бъде лимитирано.

" Ние ще продължим да призоваваме всички страни деликатно да правят оценка дълготрайното въздействие върху националната сигурност и стопанската система след допускането на продавачи, на които не може да им се има вяра да имат достъп до значимата 5G инфраструктура ", разгласи американският източник. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР