Белият дом публикува стенограма от телефонния разговор между президента на

...
Белият дом публикува стенограма от телефонния разговор между президента на
Коментари Харесай

Белият дом публикува стенограма от разговора между Тръмп и Зеленски

Белият дом разгласява стенограма от телефонния диалог сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и украинския му сътрудник Владимир Зеленски, заяви организация ТАСС, представена от " Фокус ".
В известието на Белия дом се споделя, че стенограмата е разкрита нередактирана. Тя е от диалога сред двамата водачи от 25 юли 2019 година. Стенограмата бе оповестена ден, откакто ръководителят на Конгреса - демократката Нанси Пелоси, публично поддържа започването на процедура по импийчмънт против Тръмп и го упрекна в „ изменничество “.
Според оповестения текст Тръмп е помолил Зеленски да разиска с юриста Рудолф Джулиани и Главния прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар обстановката към украинската газова компания „ Бурисма “, обвързвана със сина на някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Джоузеф Байдън.
" Джулиани е доста почитан човек. Той беше кмет на Ню Йорк, прелестен кмет и бих желал той да Ви се обади. Ще го помоля да Ви се обади дружно с Главния прокурор на Съединени американски щати. Руди доста знае какво се е случило. Ако можете да говорите с него, би било прелестно ", е споделил тогава американският президент.
" Много се приказва за сина на Байдън, че Байдън е спрял следствието. Мнозина желаят да схванат това. Всичко, което можете да извършите с Главния прокурор (по този въпрос), би било отлично ", е добавил Тръмп.
Същевременно, съгласно стенограмата, президентът на Съединени американски щати не е принуждавал украинския си сътрудник да стартира следствие на дейностите на сина на Байдън в подмяна на финансова и военна помощ от Вашингтон за Киев.
Твърденията са, че Тръмп е упражнил напън в този диалог върху Зеленски, е за да бъде избран отново за втори мандат през 2020 година Разговорът провокира огромен скандал във Вашингтон. Във вторник Камарата на представителите на Съединени американски щати, следена от Демократическата партия, разгласи началото на процедурата по импийчмънт против Тръмп. Демократът Байдън е най-вероятният съперник на Тръмп в идните президентски избори в Съединени американски щати през идната година.
Германия „ не прави съвсем нищо за Украйна... всичко, което вършат, е да приказват ". Това са думите на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп към украинския президент Владимир Зеленски, цитира изданието Politico.
Според публикуваните данни, Тръмп споделя на Зеленски: „ Ние вършим доста за Украйна. Отделяме доста старания и доста време. Много повече, в сравнение с вършат европейските страни, а те би трябвало да ви оказват помощ повече ".
След това американският президент споделя на сътрудника си от Украйна, че „ Германия не прави съвсем нищо за вас. Всичко, което прави, е да приказват. Когато раговарях с [канцлера на Германия] Ангела Меркел, тя приказва за Украйна, само че не прави нищо за страната. Голяма част от европейските страни работят по същия метод, тъй че мисля, че това е нещо, което желаете да знаете – Съединени американски щати бяха доста положителни към Украйна ".
Украинският президент се съгласява с Тръмп: „ Да, вие сте безусловно прав. Не единствено на 100%, само че в действителност на 1000% и мога да ви кажа следното. Аз разговарях с Ангела Меркел и се срещнах с нея. Също се срещнах и приказвах с [френския президент Еманюел] Макрон и им споделих, че те не вършат толкоз, колкото би трябвало да вършат по въпросите със глобите [срещу Русия]. Те не ги ползват “.
Зеленски продължава: „ Оказва се, че Европейският съюз би трябвало да бъде най-големият ни сътрудник, само че механически Съединени американски щати са доста по-голям наш сътрудник от Европейски Съюз “.
В коментар на оповестената стенограма Владимир Зеленски съобщи пред публицисти, че си е мислил, че Белият Дом ще разгласява единствено част от телефонния му диалог с американския държавен глава Доналд Тръмп - единствено с думите на последния, предава сътрудник на УНИАН от Ню Йорк, където Зеленски разяснява въпроса пред публицисти по време на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации.
„ Помислих си, че ще разгласяват своята част... “, съобщи той.
Освен това Зеленски акцентира, че никой не може да го натиска и че е открит човек.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР