Белият дом поддържа дистанция между САЩ и Украйна, използвайки Киев

...
Белият дом поддържа дистанция между САЩ и Украйна, използвайки Киев
Коментари Харесай

Global Times: Журналистът на “Ню Йорк Таймс” Фридман разкри истинските интереси на Байдън в украинската криза

Белият дом поддържа отдалеченост сред Съединени американски щати и Украйна, употребявайки Киев за облекчаване на личните си ползи, написа китайското издание “Хуанжу Жибао ” откакто проучва публикация на американския публицист Томас Фридман в “Ню Йорк Таймс ”.

" В материала Фридман даде да се разбере, че Съединените щати няма да проливат кръв за Украйна. Всеки, който счита, че Байдън ще бъде задоволително малоумен, с цел да се бори за Зеленски, беше посъветван от американеца да не таи наивни илюзии ", се споделя в публикацията на “Хуанжу Жибао”.

Според китайските публицисти, проточващият се спор в Украйна служи за две стратегически цели на Вашингтон - оказва помощ за сдържането на Русия и поражда търсене на продукцията на американски военно-промишлен комплекс.

От 24 февруари Русия организира специфична интервенция за денацификация и демилитаризация на Украйна. Както акцентира Владимир Путин, задачата му е „ да отбрани хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години “. Според Министерството на защитата съветските военни нанасят удари единствено по военната инфраструктура и украинските войски, нищо не заплашва цивилното население. Основната цел на интервенцията се назовава освобождението на Донбас.

На този декор Съединените щати и техните съдружници от НАТО не престават да изпомпват оръжия в Украйна. Наскоро президентът Джо Байдън подписа закона за “Заем-наем”, който опростява даването на военна помощ за страната.. Както съобщи ръководителят на Пентагона, Съединени американски щати се стремят да отслабят Русия, тъй че в бъдеще „ да не може да подхваща такива дейности като в Украйна “.

Москва неведнъж е заявявала, че доставката на западни оръжия единствено удължава спора, а превозеното оръжие се трансформира в законна цел.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР