Белият дом осъди използването на смъртоносна сила срещу демонстранти по

...
Белият дом осъди използването на смъртоносна сила срещу демонстранти по
Коментари Харесай

САЩ де факто подкрепиха протестиращи заради икономическия колапс в Иран

Белият дом осъди потреблението на " смъртоносна мощ " против стачкуващи по време на безредици в Иран, при които починаха двама души - граждански и служител на реда, десетки бяха задържани, а достъпът до интернет беше стеснен, съобщи БГНЕС.

Protests have erupted across Iran after petrol prices increased by at least 50%. pic.twitter.com/lRpdfXKj8t
— Al Jazeera English (@AJEnglish) November 17, 2019
" Съединените щати поддържат иранския народ в неговия кротичък митинг против режима. Ние осъждаме смъртоносната мощ и строгите ограничавания на връзките, употребявани против стачкуващите ", съобщи в изказване прессекретарят на Белия дом Стефани Гришам.
Безредиците избухнаха в петък, 15 ноември, часове откакто беше оповестено, че цената на петрола в Иран ще нарасне до 15 000 риала за литър (12 американски цента) от 10 000 риала за първите 60 литра на месец, и до 30 000 риала за всеки литър в допълнение гориво. Това е покачване, което доста хора мъчно могат да си разрешат, като се има поради, че стопанската система на Иран е в тежка рецесия от май предходната година, когато американският президен Доналд Тръмп едностранно отдръпна Съединени американски щати от нуклеарното съглашение от 2015 година и още веднъж наложи строги наказания на страната.
Достъпът до интернет беше стеснен ден след експлоадирането на демонстрациите. Въпреки това в Twitter се появиха видеа от митингите, в това число запис, показващ по какъв начин протестиращи подпалват статуята на аятолах Хомейни - индивидът, който се смята за създател на Ислямската република в настоящия ѝ тип.

I`m receiving more footage from #IranProtests by the minute.

People in Shahriyar (Tehran Province) have set fire to the statue of Khomeini, founder of Islamic Republic.

Women are leading the protests.

Anti-regime protests have entered their second day in Iran pic.twitter.com/ZU28MiLImT
— Masih Alinejad
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР