Белият дом обяви поредния пакет военна помощ за Украйна на

...
Белият дом обяви поредния пакет военна помощ за Украйна на
Коментари Харесай

САЩ обявиха нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 300 млн. долара

Белият дом разгласи следващия пакет военна помощ за Украйна на стойност 300 млн. $, включващ системи за противовъздушна защита, муниции и друго военно съоръжение, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Това е 39-ото подред отдаване на военно съоръжение от запасите на американското министерство на защитата, заяви Пентагонът. Пакетът включва системи за противовъздушна защита " Пейтриът ", противовъздушни системи " Стингър ", муниции за танкове и друго военно съоръжение, разгласи министерството.

Общо при ръководството на президента Джо Байдън Съединени американски щати са дали на Украйна военна помощ за над 38,3 милиарда $, в това число няколко пакета на стойност повече от 37,6 милиарда $ от началото на съветската инвазия през февруари 2022 г. 

Правителството на Съединени американски щати не знае кой е виновен за офанзивата с дронове против Москва тази седмица, сподели представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, представен от Ройтерс.

Съединени американски щати не разполагат " с точна информация, която да демонстрира, кой е виновен ", изясни представителят и добави, че Вашингтон не има намерение да проверява случая.

Кърби добави, че случаят с американския разследващ аероплан в Южнокитайско море демонстрира нуждата да се поддържа връзка сред Вашингтон и Пекин.

Правителството на Съединени американски щати " няма доказателства ", че Тара Рийд, някогашна сътрудничка на Байдън, която го упреква в полово посягане, е част от съветска интервенция за въздействие, сподели още представителят.

В отговор на журналистически въпрос за Рийд, която изиска съветско поданство от президента Владимир Путин по време на изявление, обещано в Москва, и чиито обвинявания бяха отхвърлени от Байдън, Кърби сподели:

" Не съм видял никакви доказателства или улики за това. Бих оставил тази бъдеща съветска гражданка сама да опише за своите планове и мотивация ", добави представителят.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР