Белият дом обяви поредния пакет военна помощ за Украйна на

...
Белият дом обяви поредния пакет военна помощ за Украйна на
Коментари Харесай

Нов пакет от $300 млн. военна помощ от САЩ за Украйна

Белият дом разгласи следващия пакет военна помощ за Украйна на стойност 300 млн. $, включващ системи за противовъздушна защита, муниции и друго военно съоръжение, съобщи Ройтерс.

Това е 39-ото подред отдаване на военно съоръжение от запасите на американското министерство на защитата, заяви Пентагонът. Пакетът включва системи за противовъздушна защита „ Пейтриът “, противовъздушни системи „ Стингър “, муниции за танкове и друго военно съоръжение, разгласи министерството.

Общо при ръководството на президента Джо Байдън Съединени американски щати са дали на Украйна военна помощ за над 38,3 милиарда $, в това число няколко пакета на стойност повече от 37,6 милиарда $ от началото на съветската инвазия през февруари 2022 година

Правителството на Съединени американски щати не знае кой е виновен за офанзивата с дронове против Москва тази седмица, сподели представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, представен от Ройтерс.

Съединени американски щати не разполагат „ с точна информация, която да демонстрира, кой е виновен “, сподели представителят и добави, че Вашингтон не има намерение да проверява случая.

Кърби добави, че случаят с американския разследващ аероплан в Южнокитайско море демонстрира нуждата да се поддържа връзка сред Вашингтон и Пекин.

Правителството на Съединени американски щати „ няма доказателства “, че Тара Рийд, някогашна сътрудничка на Байдън, която го упреква в полово посягане, е част от съветска интервенция за въздействие, сподели още представителят.

В отговор на журналистически въпрос за Рийд, която през вчерашния ден изиска съветско поданство от президента Владимир Путин през вчерашния ден по време на изявление, обещано в Москва, и чиито обвинявания бяха отхвърлени от Байдън, Кърби сподели: „ Не съм видял никакви доказателства или улики за това “.

„ Бих оставал тази бъдеща съветска гражданка сама да опише за своите планове и мотивация “, добави представителят, представен от Българска телеграфна агенция.

Етикети: Войната в УкрайнаСАЩ
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР