Белият дом намекна, че федералното правителство може да отдели средства,

...
Белият дом намекна, че федералното правителство може да отдели средства,
Коментари Харесай

Белият дом може да финансира обучението и въоръжаването на учители

Белият дом загатна, че федералното държавно управление може да отдели средства, с които да бъде финансирано образованието и въоръжаването на 1 милион учители в Съединени американски щати, откакто предходната седмица бяха убити 17 души в учебно заведение във Флорида, съобщи „ Гардиън “.

Дотук се стигна, откакто американският президент Доналд Тръмп съобщи, че въоръжаването на учителите ще помогне да се предотвратят бъдещи стрелби в американските учебни заведения.

Попитан дали ще бъде практично учителите да носят скрити револвери, с цел да пазят своите ученици, представителят на Белия дом Радж Шах съобщи, че „ когато имаме ужасна обстановката, това, усещанията ни за практично и непрактично се трансформират “.

Учителските съюзи показаха потрес от предлагането и останаха скептични във връзка с вероятността сходен проект да бъде сбъднат и неговата възможна успеваемост.

По време на среща с федерални публични лица в Белия дом в четвъртък, Доналд Тръмп приказва за предлагането на спомагателни финансови бонуси за някои учители, които ще бъдат „ доста движимости лица, хора, които схващат от оръжия и имат позволение за носене на прикрито оръжие “.

Той добави, че 10, 20 и даже 40% от учителите могат да бъдат подготвени и въоръжени, като за задачата могат да бъдат наемани и пенсионирани военни.

„ Искам учебните заведения ми да са толкоз предпазени, колкото и банките ми “, съобщи Тръмп.

Белият дом бе запитан за финансирането на сходен проект, които съгласно изчисленията може да коства 1 милиард $, при изискване че 40% от американските учители ще получават
бонус от 1000 $.

„ Наистина ли мислите, че цената е прекомерно висока за сигурността на учебните заведения? “, отговори Шах, като добави, че Тръмп ще беседва с Конгреса за законодателни и бюджетни проекти.  

По-рано Тръмп се изрече против ученията, подготвящи учениците за обстановка с деен стрелец, които са се трансформирали в естествени за доста учебни заведения в Съединени американски щати.

„ Ученият, които приготвят учениците за нахлуване от дейни стрелци, са нещо доста отрицателно. Ще бъда откровен с вас. Ако съм дете, в случай че съм на 10 години и те ми кажат… „ Ще имаме обучение, което да ни приготви за нахлуване на дейни стрелци “, ще кажа „ Какво е това? “. Ами, „ Може да дойдат хора, които ода те гръмнат “… Мисля, че е доста неприятно да се приказва за сходно нещо, в случай че би трябвало да бъда почтен с вас. Не ми харесва. Бих предпочел да имаме по-добре предпазено учебно заведение. “, написа Тръмп в Twitter.

Говорителят Белия дом Радж Шах разясни, че президентът не харесва плашещото име на ученията, а не самата подготовка и че би предпочел те да се назовават образования по сигурност.

Шах удостовери, че Тръмп обмисля да поддържа предлагането за повишение на възрастовата граница за закупуване на автоматизирани оръжия на 21 години, само че че не би подкрепил цялостна възбрана за продажбата на този вид оръжия в страната.

Междувременно, оживелите след стрелбата във Флорида водят яростна акция против автоматизираните оръжия в Съединени американски щати.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР