Белият дом "директно" напомни на Израел, че негова "върховна отговорност"

...
Белият дом "директно" напомни на Израел, че негова "върховна отговорност"
Коментари Харесай

Израел да гарантира сигурността на журналистите

Белият дом "директно " подсети на Израел, че негова "върховна отговорност " е да подсигурява сигурността на публицистите, откакто израелски въздушен удар унищожи постройка в Газа с офиси на медии. "Комуникирахме непосредствено на израелците, че гарантирането на сигурността на публицистите и самостоятелните медии е висша отговорност ", написа Джен Саки в обществената мрежа Twitter.

Израелската войска удостовери, че нейни изтребители са нанесли удар по многоетажна постройка в град Газа, където съгласно нея се намирало военно съоръжение на разследващите служби на терористичната организация Хамас, която употребила като "жив щит " намиращите се в постройката офиси на медии. Армията акцентира, че преди нанасянето на удара навреме е предизвестила цивилните лица в постройката, като им предоставила задоволително време за евакуация. "Терористичната организация Хамас съзнателно разполага военни обекти в центъра на гъстонаселени цивилен региони в линията Газа ", съобщи пресслужгбата на израелската войска, написа Българска телеграфна агенция.

Шефът на бюрото на "Ал Джазира " в Палестина и Израел жигосах като "престъпление " и опит за "заглушаване на медиите " израелската офанзива против постройката, в която се помещавал офисът на катарската телевизия в Газа. Говорейки на арабски онлайн по малкия екран Уалид ал Омани съобщи, че това е "поредното закононарушение, извършеноо от израелската войска в Газа. По думите му Израел желае "не единствено да усили разрушенията и гибелта в Газа, само че и да запуши устата на медиите, които виждат, документират и споделят истината за това, което се случва ". "Но това явно е невероятно ", съобщи той.

Журналистите видяха по какъв начин 13-етажната кула била разрушена от няколко ракети. "Работя тук от 11 години. Отразявал съм доста събитие от тази постройка. И внезапно за няколко секунди всичко се изпари ", написа в акаунта си в Туитър англоезичният сътрудник на "Ал Джазира " в Газа Сауфат ал Кахлут, представен от Агенция Франс Прес.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР