Бели бизнесмени тровят децата на България. Прокуратурата върши своята работа

...
Бели бизнесмени тровят децата на България. Прокуратурата върши своята работа
Коментари Харесай

Гешев край незаконното гробище за боклук: „Бели бизнесмени“ тровят децата ни

" Бели предприемачи " тровят децата на България. Прокуратурата прави своята работа против това. Но и всеки от нас би трябвало да избере дали да е на страната на олигарсите или на страната на закона. От нашия избор зависи дали ще живеем по-добре в личната си възродена Родина ".

Това написа в профила си в Туитър основният прокурор Иван Гешев, който беше на ревизия край Червен бряг и село Рупци, където е бил заровен част от боклука, който е свързван с активността на братя Бобокови. Част от заровения противозаконен отпадък е и радиоактивен, въпреки и с ниски равнища на радиация. Работата на екипите на място се прави по отношение на досъдебното произвеждане, по което в качеството им на обвинени са привлечени братя Бобокови, както и длъжностни лица.
 Иван Гешев в Червен бряг Прокуратура на Република България
„ До този миг са изкопани над 120 тона. Данните са, че това е оловен сепаратор - вещество, което остава след обработката на акумулаторните акумулатори, което не предстои на спомагателна употреба  и би трябвало да се съхранява при специфични условия. Затова е доста скъпо, т.е., в случай че го изнесеш в Германия, ще би трябвало да платиш два-три милиона евро. По-лесното е да го зариеш, където прецениш. Има леки равнища на радиоактивност, при избрани условия съставлява заплаха за здравето на хората, за въздуха, за почвата. Това е едно от местата. Наблизо има едни четири ями на Трудово-кооперативно земеделско стопанство с размери 10 на 6 м с дълбочина 3 м, които са запълнени със същото . Отпадъкът е еднакъв, маркировките са идентични. Има още две такива места – едно към Плевен и едно до София наоколо до „ Кремиковци “. Така че приказваме за стотици тонове рискови боклуци. Стотици тонове, с които някой трови нашите деца, въздуха, почвата, с цел да спести 2-3 милиона лв. или евро. Това е закононарушение против бъдещето на България “, разяснява основният прокурор.
 Иван Гешев в Червен бряг Прокуратура на Република България

 Иван Гешев в Червен бряг Прокуратура на Република България
„ Ако си „ бял предприемач “ и правиш това нещо, не желая да си представям какви са „ черните “ . Виждате, че всички работят в специфични костюми, въздухът е рисков, има ниски равнища на радиация. Благодаря на всички сътрудници от Министерство на вътрешните работи, прокурори, чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда, тъй като работят в извънредно сложни условия “, съобщи Иван Гешев. Той попита и „ в коя страна от Европейски Съюз това може да се случи – лицензирана компания, която няма никакви фрагменти, никаква техника, и заплаща на някой, с цел да се зарие рисковият боклук “.

По-рано той разяснява пред медиите в отговор на журналистически въпрос, че маститите юристи пазят такива като Брендо и Бобокови, тъй като никоя " изнасилена старица " няма техните милиони.
 Иван Гешев в Червен бряг Прокуратура на Република България

 Иван Гешев в Червен бряг Прокуратура на Република България
" Кога е споделил юрист, че клиентът му е арестуван правомерно. Те нямат обвързване да съблюдават правилото на обективната истина. Това важи единствено за съда и прокуратурата ", разяснява Гешев. " Те си пазят парите, които са откраднати от българските жители ", добави той.

 
" Бели предприемачи " тровят децата на България. Прокуратурата прави своята работа против това. Но и всеки от нас би трябвало да избере дали да е на страната на олигарсите или на страната на закона. От нашия избор зависи дали ще живеем по-добре в личната си възродена Родина.
— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР