Белградският седмичник “Неделник публикува част от “безобразните изказвания на сръбския

...
Белградският седмичник “Неделник публикува част от “безобразните изказвания на сръбския
Коментари Харесай

Сръбско списание публикува “мизерните изявления на Дачич за съседите”

Белградският седмичник “Неделник ” разгласява част от “безобразните изявления ” на сръбския вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич по отношение на прилежащите страни.

Публикацията е във връзка “казаното от българския министър председател Бойко Борисов във връзка с новия еврокомисар по външната политика Жозеп Борел и европейската политика по отношение на Косово и последващия коментар на Дачич, който назова Борисов “лицемер и възмутителен ”. Изданието напомня най-скандалните прояви на сръбския министър по отношение на следните прилежащи страни. Публикацията е озаглавена: Остава да ударим единствено по унгарците и румънците.

Хърватия

След апела на хърватския държавен глава Колинда Грабар Китарович, че е належащо “Сърбия да стане естествена страна ” Дачич сподели следното: Става въпрос за безобразна провокация от страна на Хърватия. Много бързо обаче по-късно Дачич “свали топката и изрази насладата от хърватското председателство на Европейски Съюз, тъй като всички живеем на едно място ”.

Черна гора

Дачич съобщи, че от години Черна гора се пробва с антисръбска политика да построява личното си състояние в света и интернационална еднаквост.

Босна и Херцеговина

Членът на босненското председателство Желко Комшич предизвести Ивица Дачич да не си играе със суверенитета на Босна и Херцеговина. “Сърбия не може да координира външната си политика даже със самата себе си ”, сподели още Комшич.

Албания

“Велика Албания е едно огромно л…о ”, сподели Дачич по адрес на албанския министър председател Еди Рама след подписването на съглашението сред Тирана и Прищина за обща външна политика.

Северна Македония

Бягството на някогашния министър председател Никола Груевски през Сърбия се счита за съществена точка на раздора сред Скопие и Белград. През лятото на 2017г. Сърбия закри за десетина дни посолството си в Скопие. Властите в Белград непрестанно упрекват ръководещите в Македония, че са се трансформирали в новата Казабланка за дейности против Сърбия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР