Белград. В новогодишната нощ в белградска клиника е докаран корпулентен

...
Белград. В новогодишната нощ в белградска клиника е докаран корпулентен
Коментари Харесай

„Сител“ : Корпулентен сърбин с 14,7 промила постави световен рекорд по пиянство

Белград. В новогодишната нощ в белградска клиника е докаран корпулентен мъж, който е бил в кома. Медиците за измерили 14,7 промила алкохол в кръвта му, оповестяват сръбските медии, предава скопският ефирен канал „ Сител “ .
Става дума за инженер от Белград, който, като по знамение, е съумял да оцелее. Животът му е избавен от лекарите, а когато се е събудил на сутринта, той е признал, че е изпил четири литра уиски тъй като се е скарал със брачната половинка си, изяснява сръбският „ Телеграф “.
Според думите на медиците, този международен рекордьор по пиене е доста корпулентен мъж – висок към два метра и с тегло над 150 кг и лекарите колкото да са съумели да го слагат на носилката.
Лекарите изясняват още, че след най-тежките запои от време на време са нужни няколко седмици за цялостното изчистване на организма от алкохола.
„ За един час организмът на естествен човек преработва към 0,02 промила, което значи, че за един промил в кръвта му трябват към 50 часа. Замислете се какъв брой време ще отнеме за изчистването в такива рискови случаи. Понякога са нужни няколко седмици, с цел да може организмът да се пребори с целия този алкохол “, изясняват те.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР