Белград. Сръбският политически седмичник НИН тази сутрин излезе от печат

...
Белград. Сръбският политически седмичник НИН тази сутрин излезе от печат
Коментари Харесай

„Радио МОФ“ : Сръбско списание излезе без снимка на корицата заради „внушение за заплаха към Вучич“

Белград. Сръбският политически седмичник НИН тази заран излезе от щемпел без фотография на корицата. Причината – определената снимка. На нея е бил президентът Александър Вучич по време на посещаване на ревю за оръжия. Кадърът обаче демонстрира дулото на пушка, ориентирано към него – нещо, което съгласно издателя – компанията „ Аксел Шпрингер “, е безусловно недопустимо, изключително в страна, в която е бил погубен министър председател, предава македонското „ Радио МОФ “ .

Водещата публикация на броя е озаглавена „ Афера с оръжия: Кой унищожава Крушик ".Именно за нея е била подбрана фотографията, която към този момент провокира бурни реакции в обществените мрежи. От редакцията са безапелационни, че макар измененията в корицата, наличието на текста е същото.

След публикуването на противоречивата фотография имаше редица реакции, с които упрекнаха седмичника, че е изпратил опасност до сръбския президент. НИН напомни, че фотографията към този момент е оповестена от държавната осведомителна организация на западната ни съседка Tanjug.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР